Zavřít reklamu

Android wearPřed pár dny jsme vás informovali o tom, že se hackerům podařilo spojit Android Wear s iOS. Konkrétně hodinky dokázaly ukázat notifikace z iPhonu a to i za přítomnosti zvuku. Článek i s videem naleznete zde. Následně na to se objevila zpráva, že společnost Google chystá pravděpodobně vydat vlastní aplikaci Andoroid Wear pro iPhone, aby se mohly všechny smartwatch pro Android použít i pro mobilní telefony od Applu s iOS, avšak prozatím se nejedná o potvrzenou informaci. Nyní stejný hacker posouvá vše na další úroveň, jelikož dokázal, že pomocí Android Wear lze přijmout příchozí hovor na iPhonu.

Vývojář Mohammad Abu-Garbeyyeh dokázal propojit hodinky s Android Wear a iPhone 6. Na videu níže můžete vidět, že hodinky dokáží bezproblémově hovor přijmout. Abu-Garbeyyeh říká, že simuloval gesto na hodinkách pro přijmutí hovoru, aby zamezil tomu, že budou na videu vidět jeho ruce, tudíž by nebylo přijmutí tak dobře vidět. Stejně ale je možné přijmout hovor pomocí displeje hodinek. Vývojáři se povedlo spojit hodinky s iOS bez nutnosti provádět jailbreak, jelikož využil API přímo od Applu, které mu oficiálně umožnil propojit tato dvě zařízení.

Zajímavé tedy bude pozorovat, jak se k propojení Android Wear a iOS postaví samotný Google a nakonec i Apple. Pokud totiž Google doopravdy bude chtít vytvořit aplikaci Android Wear pro iOS, aby si mohli i uživatelé jablečných telefonů propojit se svým iPhonem hodinky od Googlu, tak není zcela jasné, jak se k této situaci postaví Apple, zda nebude požadovat, aby byl zachován jeho ekosystém a tudíž, aby šly s iPhonem propojit jen Apple Watch.

*Zdroj: 9to5Mac

Dnes nejčtenější

.