Zavřít reklamu

iPhone 6 TeardownServer Appleinsider.com získal od svých zdrojů informace o iPhone 6s a iPhone 6s Plus, podle kterých, by nové telefony měly disponovat funkcemi, jenž Apple představil společně s Apple Watch. Mezi novinky bude patřit například dotykové ovládání Force Touch, které reaguje na sílu dotyku a poprvé jej Apple použil u Apple Watch. Zdroje obeznámené s vývojem telefonů příští generace, které nesou kódové označení N71 pro 4,7″ model a N66 pro 5,5″ model tvrdí, že Apple opět zachová dvě velikosti displejů a taktéž pojmenování iPhone 6s a iPhone 6s Plus.

Novinky budou opět představeny letos na podzim a budou pouze ve dvou velikostech, tedy v 4,7″ a 5,5″ provedení s tím, že zákazníci dožadující se 4″ telefonu se jej minimálně v letošním roce bohužel nedočkají. Naopak ti, kterým se současný iPhone 6 a iPhone 6 Plus líbí mohou být spokojeni, Apple totiž ani letos nevybočí z řady a zachová design z loňského roku, který se dočká maximálně konstrukčních změn.

Apple nabídne Force Touch nejen u Apple Watch, ale také u nových iPhonů s tím, že se této technologie letos dočkáme jen v iPhonech a v příštím roce pak také v iPadech. Další novinkou je pak haptická odezva, která působí hmatovým vjemem, jenž ve vás vyvolá pocit reakce na váš dotyk. Podle jednoho zdroje se Apple snažil uvést Force Touch už v iPhone 6, ale nepodařilo se dostatečně kalibrovat displej tak, aby byla funkce spolehlivá, proto jsme museli čekat až do letošního roku.

V letošním roce se taktéž nedočkáme tolik spekulované dvojice čoček, která by měla vést k mnohonásobně kvalitnějším fotografiím, než jaké dokáže pořídit iPhone 6. Přidání další čočky by znamenalo kompletní redesign telefonu, který již v současné době nemá žádné volné místo na přidání dalších součástek a právě proto se dvojitého fotoaparátu dočkáme nejdříve v příštím roce.

iPhone 6

Dnes nejčtenější

.