Zavřít reklamu

Photos os xZatím co během víkendu pro vás připravuji naši redaktoři podrobný článek o nové aplikaci Photos, se kterou se vývojáři poprvé setkali při čtvrtečním vydání developerské verze OS X 10.10.3, už nyní se můžete podívat na krátké představení Photos na našem videu a v níže uvedené galerii. Nechci se příliš podrobně rozepisovat o novinkách, které Photos nabízí, ale rád bych vám zprostředkoval první dojmy z této nové aplikace, která se bude starat o fotografie v OS X.

První věc kterou mohu vyzdvihnout je stabilita, aplikace, i když se objevila v developers centru vůbec poprvé a nikdo kromě zaměstnanců Applu ji prozatím netestoval, jeden naprosto stabilně, nepadá a vše funguje tak jak má. Testoval jsem na svém iMacu s Retina displejem a MacBook Air 13″ (2014) ze kterého také pochází video. Jedná se o základní MacBook Air ovšem s 8GB RAM a jak vidíte, aplikace jede naprosto plynule.

Plynulost mohu jen a jen pochválit, právě ta je až neuvěřitelná, když totiž editujete fotku, můžete okamžitě pomocí kurzorových kláves přejít na další fotku a okamžitě máte k dispozici její editaci. Celé Photos funguje tak, že vše co máte u aktuální fotky, můžete okamžitě dělat u jakékoli další fotky ve vaší galerii. To stejné platí u všech funkcí a Photos funguje tak, že zapnete nějakou funkci jako je například editace nebo informace o fotografii a poté již jen přepínáte fotografie a v reálném čase, i když zkrátka držíte kurzorovou šipku a fotky se mení jedna za druhou, vidíte informace nebo možnosti editace konkrétních fotografií, což považuji za naprosto úžasné.

Přepínání je neuvěřitelně plynulé a to se nyní bavím o rychlosti na 13″ MacBook Air, o rychlosti na iMacu s Retina displejem pak raději ani nemluvím. Photos na mě působí skvělým dojmem, úžasnou rychlostí, naprosto jednoduchou přehledností a zjednodušením toho, co jsme někdy v iPhoto nemohl najít. Ovšem je zde jedno velké ale, jsem hobby fotograf a editaci obrázků používám jen pro zábavu a řadím se mezi ty, kteří zkrátka tak jak cvaknou, tak fotku uchovají. Věřím, že profesionálním fotografům bude jistě nějaká ta věc chybět, ovšem pro nás běžné smrtelníky je Photos rozhodně mnohem zajímavější alternativou iPhoto, která je jednoduchá, přehledná a neuvěřitelně rychlá!

PHOTOS
Photooo
OS X PHotos
PHOTOS SETTINGS
Photos OS X
informace photos

Dnes nejčtenější

.