Zavřít reklamu

sony-logo-icoSony na CES 2015 v Las Vegas mimo jiné představilo i jednu perlu v podobě návratu k řadě Walkman, kterou si zajisté pamatujete. Tento produkt se jmenuje Walkman ZX2 a díky své cenovce, která činí již zmíněných $1100 (25 000 kč), je jasné, že tento model není určený pro klasické zákazníky, nýbrž pro náročné posluchače, kteří nechtějí poslouchat hudbu ze streamovacích služeb, ale chtějí si vychutnat všechny detaily skladeb například díky formátu FLAC. Sony tento produkt popsalo jako: „ovoce a výsledek všech stále se rozvíjejících hudebních technologiích.”

Zařízení není určené jen pro hudbu jako například jiné zařízení podobného zaměření Ponomusic player (který mimochodem akorát jde do prodeje za $399), ale podporuje i aplikace z Google Play, a tak si na něm můžete zahrát hry či zkontrolovat email. To ale neznamená, že by Walkman ZX2 měl konkurovat smartphonům (i díky dnes již starému Androidu 4.2, který na ZX2 běží). Několik reportérů již mělo šanci si na ZX2 sáhnout, jedním z nich je reportér Ross Miller ze známého serveru The Verge, který si Walkman zamiloval.

„Miluju nový ZX2. Miluju texturu toho celého matného černého těla. Miluju ta tlačítka co jsou na straně telefonu, která slouží pro ovládání hudebního přehrávače – za tu chvíli, co jsem si s ZX2 hrál, bylo naprosto přirozené skladbu pomocí těchto tlačítek pozastavit či přetočit. Zařízení je těžší něž byste očekávali, ale to je dobrá věc. Headphone jack je zlatý, je lehce širší než rám a navíc je tu možnost si zvětšit kapacitu paměti pomocí karet (pokud potřebujete více než 128 vestavěných GB).”

sony walkman zx2

*Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.