Zavřít reklamu

App Store iconApple iTunes App Store zaznamenal fenomenální úspěch, bohužel to co je úspěchem pro samotný Apple, stěžuje práci vývojářům. Prosadit se v roce 2015 v iTunes App Store je bez značných financí do marketingu téměř nemožné. Největší a nejznámější server věnující se mobilním hrám sestavoval žebříček nejlepších her za rok 2014 a sám musel přiznat jednu zcela zásadní věc. V žebříčku nejsou nejlepší aplikace, v žebříčku jsou nejlepší aplikace z těch, které jsme mohli vyzkoušet, respektive hry. Za rok 2014 totiž podle podcastu slavného TouchArcade vyšlo neuvěřitelných 140 000 iOS her, z nichž tento server otestoval 500 titulů. Jak sami vidíte, nedokázal tak ani největší server na světě věnující se mobilnímu hraní otestovat více, než 0,4% ze všech her, které v loňském roce vyšly.

Pokud odečteme 14 dní, během kterých Apple tradičně neschvaluje novinky do App Store a má prázdniny, pak nám vyjde neuvěřitelný průměr necelých 400 her, které se do iTunes App Store dostávají každý jeden den v roce s výjimkou Vánočního období. Na to aby o vás někdo napsal recenzi nebo se o vás alespoň zmínil jsou pak potřeba finance a bohužel vývojáři to nemohou mít serverům za zlé. Neuplyne ani jeden den, kdy by někdo nechtěl zrecenzovat svoji hru nebo aplikaci a i samotné servery musí z něčeho žít a tak kromě skutečně očekávaných a slavných titulů dávají přednost těm, kteří jsou za recenzi ochotni zaplatit.

Apple navíc aktualizuje tabulky v iTunes App Store méně často než zpočátku a tak není snadné se dostat do předních pozic App Store, které ještě nedávno zaručovaly, že bude vaše hra skutečně hojně stahovaná. Chybí navíc hry, které má skutečně smysl hrát. Drtivá většina her v iTunes App Store jsou hry, které jednou zkusíte, případně si dvakrát zahrajete o přestávce ve škole nebo v práci, ale nemáte chuť se k nim vracet a dohrávat je tak jako tituly na konzole nebo počítač. Zatím co Apple může být spokojen, prorazit pro vývojáře, kteří mají sice kvalitní titul, ale nemají finance na masivní marketing je v současné době téměř nemožné a je to velká škoda, Apple tak totiž na předních příčkách aplikací ukazuje spíše blbosti než skutečně kvalitní hry.

oTiaitunes app Store GET

Dnes nejčtenější

.