Zavřít reklamu

final-cut-clapboardRok 2015 bude skutočne bohatý na filmy a keď si pozrieme line-up filmov naplánovaných na tento rok, je celkom možné že kiná budú jasať od radosti. V prvom rade hlavne preto, že sa do kín dostane siedme pokračovanie kultových Star Wars od Georga Lucasa a potom aj siedme pokračovanie Fast & Furious (odpočívaj v pokoji, Paul). Ale filmov bude podstatne viac a preto sme sa teraz, začiatkom roku 2015, rozhodli spraviť aký-taký súhrn 10 filmov, ktoré vás určite donútia kúpiť si popcorn, kolu a vybrať si sedadlo v tej najideálnejšej časti kinosálu.

Jupiter Ascending
Už budúci mesiac nám ukážu bratia Wachowskí svoj ďalší (dúfajme) fantastický počin, čím sa len potvrdí, že dvojica neprišla o schopnosti, ktoré prejavila v Matrixe a trojhodinovom Atlase Mrakov. Wachowskí sa teraz priblížia opäť k Matrixu a v ich najnovšom snímku budeme sledovať Milu Kunis, teda Jupiter Jones, ktorú hrá. Nežije zrovna ideálny život, stará sa o toalety a čaká ju množstvo neúspechov až do momentu, než na našu planétu dorazí bývalý geneticky modifikovaný armádny lovec Caine (Channing Tatum), ktorého úlohou je sledovať Jupiter. Jej genetická výbava (a vieme, že ju má celkom dobrú) ju predurčuje ako dedičnú následníčku kráľovnej vesmíru. Vskutku neobvyklé následníctvo však môže ovplyvniť rovnováhu vo vesmíre.

Furious 7
Siedme pokračovanie Fast & Furious 7 by si fanúšikovia tejto závodnej akčnej série nemali nechať újsť, zvlášť keď by mal byť tento diel venovaný pamiatke Paula Walkera, ktorý zomrel koncom roku 2013, paradoxne pri autonehode. To však neznamená, že sa Brian O’Connor vo filme neobjaví, objaví sa tu vďaka jeho dvom bratom s počítačovo upravenými tvárami. Samotný dej filmu sleduje Deckarda Shawa (Jason Statham), ktorý sa chce pomstiť Torretovi a jeho rodine za smrť svojho brata. Diel je začiatkom novej trilógie, čím sa vlastne potvrdilo, že môžeme v budúcnosti očakávať aj Fast & Furious 8 a 9. Premiéra je naplánovaná na apríl/duben.

Mad Max: Fury Road
Šialený Max sa po 30 rokoch vráti na plátno a vo štvrtom pokračovaní sa pozrieme opäť do zlej budúcnosti. Opäť sledujeme post-apokalyptickú budúcnosť v púšti, kde už ľudstvo bojuje medzi sebou za vlastné životné potreby. Poslednou nádejou pre obnovenie poriadku v tejto krajine je dvojica rebelov na úteku, Max (Tom Hardy) a Furioso (Charlize Theron). Max hľadá pokoj mysle po strate svojej ženy a dieťaťa vďaka nemilosrdnému prostrediu, Furioso pre zmenu verí, že jej cesta k prežitiu vedie cez púšť späť do krajiny, v ktorej vyrastala. Tento diel je zároveň sprevádzaný hrou od tvorcov Just Cause.

Jurassic World
No jo. Už-už sa zdalo, že dinosaury sú pasé, keď tu zrazu do kín prichádza Jurský svet. Z jurského parku sa stal zábavný park, ktorého atrakciou sú dinosaury, ale časom to začne návštevníkov nudiť a návštevnosť parku vlastneného spoločnosťou Masrani začne klesať. Majitelia preto vyžadujú od personálu a výskumníkov nasadenie nových atrakcií, ktorí príliš nečakajú a vypustia do parku geneticky modifikovaného dinosaura a nebol by to Jurský park, keby sa niečo nepodarilo.

Terminator: Genisys
Arnold už nie je zrovna najmladší, v Expendables 3 nás ale presvedčil, že napriek vysokému veku mu nerobí problém vziať do ruky rotačný gulomet a predviesť štiepenie atómu v praxi. Schwarzenegger sa objaví v piatom Terminátorovi, u ktorého potvrdil zmenu názvu z „Genesis“ na „Genisys“ cez svoj Twitter. Hlavná časť deja by sa mala odohrávať v minulosti, kam bol vyslaný poručík Kyle Reese, aby zachránil život svojej matky a zaistil svoju vlastnú existenciu. Tu sa však stretne s nepriateľským terminátorom v ľudskej podobe, Sarah Connorovou a jej ochrancom, Schwarzeneggerom. T-800 bol do minulosti vyslaný hnutím odporu ešte v čase, keď mala Connorová 9 rokov. Dej sa teda značne odlišuje od pôvodného návrhu, že by sa Terminátor vrátil do 50-tych rokov, aby zabil rodičov Sarah, no týchto ľudí by chránila postava stvárnená Arnoldom. Aby to ale dávalo zmysel, Arnie sa mal v budúcnosti stať inšpiráciou pre model T-800. A netreba mať žiadne obavy, on sa vráti.

The Man from U.N.C.L.E.
Populárny americký seriál, ešte zo 60-tych rokov, sa dočká filmovej podoby už tento rok. Hlavnými postavami sú opäť elitní agenti organizácie U.N.C.L.E. Napoleon Solo a Illya Kuryakin, bojujúci proti zločincom, ktorí ohrozujú svet. Aby film súvisel so seriálom, odohráva sa na vrchole studenej vojny na začiatku 60-tych rokov. Solo a Kuryakin, agenti CIA a KGB, tu bojujú proti záhadnej zločineckej organizácii, ktorá si podmaňuje svet šírením jadrových zbraní a moderných technológií. No a ako sa dalo čakať, kľúčom k chyteniu zločincov je dcéra istého nemeckého vedca. Hlavná úloha? Zachrániť svet pred katastrofou.

Spectre
Dva roky po Skyfall sa najslávnejší agent na svete vráti do kín. Agentom 007 bude opäť Daniel Craig a ako názov napovedá, 24. bondovka sa bude priamo sústrediť na zločineckú organizáciu SPECTRE. Bonda k nej zavedie šifrovaná správa z minulosti, kvôli ktorej sa rozhodne odhaliť otrasnú pravdu, ktorá je spojená s organizáciou.

The Avengers: Age of Ultron

Rok 2015 bude tak trochu rok sci-fi a na svoje si prídu aj fanúšikovia Marveloviek. Tentoraz sa komiksoví superhrdinovia spoja v boji proti Ultronovi, ktorého stvoril jeden z Avengerov po tom, ako sa pokus Tonyho Starka o doposiaľ nepoužívaného mierového programu zvrhne v niečo desivé. Avengeri tak opäť budú zachraňovať svet až do vyčerpania a pomôžu im nováčikovia ako Quicksilver a Scarlet Witch, teda, nováčikovia vrámci filmu.

The Martian
Pokial sa vám páčila Gravity (aj keď sa občas stretnete s názorom, že to bolo skôr technologické demo), tak si filmové spracovanie The Martian nenecháte ujsť. S Mattom Damonom v hlavnej roli, budeme sledovať príbeh kozmonauta Marka Watneyho a jeho výpravy na Marse. Tú tentoraz neohrozia žiadni marťania, namiesto nich sa o napätie postará piesočná búrka, ktorá oddelí Watneyho od jeho skupiny a poškodí jeho výbavu, čím stratí kontakt so Zemou a svojim tímom, ktorý už usúdil, že Mark je mŕtvy. NASA medzitým zaháji evakuáciu zostávajúcich členov výpravy a reklamný slogan knihy „Sám v p**eli na Marse“ zrazu dáva zmysel.

The Martian
Star Wars: The Force Awakens
Najväčšie filmové ohlásenie roku 2014 zamieri do kín na samotnom konci roku a je jasné, že tieto Vianoce budú pre Georga Lucasa veľmi štedré. Krátko pred sviatkami sa do kín dostane siedma epizóda Star Wars. O najnovšom pokračovaní, The Force Awakens, toho ešte nie je veľa známeho, keďže sme videli len prvý teaser a ten nám toho moc o deji neprezradil. Viac detailov sa dozvieme počas najbližších mesiacov.

Dnes nejčtenější

.