Zavřít reklamu

LoopPaySamsung chce uvést konkurenci mobilního platebního systému společnosti Apple, který nese název Apple Pay. Samsung jedná se společností LoopPay, která je jedním z nejzajímavějších startupů současnosti a chce se stát tím, kdo využije její služby. Samsung by se LoopPay rád zmocnil a začlenil technologii do svých zařízení a to již v příštím roce. Rozdíl mezi Apple Pay a LoopPay je přitom zásadní, LoopPay funguje na všech platebních terminálech na světě, se všemi bankami na světě a se všemi kreditními kartami.

Jakmile by Samsung službu spustil, je zcela jedno jakou máte banku, ze které pocházíte země nebo zda terminál u kterého právě stojíte podporuje NFC nebo nikoli. LoopPay totiž místo klasického NFC signálu vysílá magnetický signál, který má každý z nás v podobě bočního proužku na kreditní nebo platební kartě. LoopPay vysílá signál, který vydává kreditní nebo platební karta a díky tomu je jedno jakou kartu máte nebo která banka ji vydala.

LoopPay v současné době však postrádá zabezpečovací prvek jaký má Apple Pay, ovšem právě Samsung by neměl mít problém platby aktivovat pomocí otisků prstů. Je totiž potřeba uvést, že LoopPay je prozatím spíše technologií, nikoli produktem, který by mohl ovládat svět. Sice se již prodávají obaly na telefon s funkcí LoopPay a také další řešení jako jsou přívěsky na klíče a tak dále, ovšem stále se jedná o startup, kterému chybí zabezpečení, jenž nabízí Apple. Vývojářům LoopPay se však již ozvala Visa jako jeden z investorů a tak záleží, zda se projekt rozhodnou prodat a zinkasují peníze za technologii, v tom případě nabídne platby Samsung a nebo půjdou strnitější cestou, která však do budoucna může přinést větší zisky, v tom případě povolají Visu nebo jiného investora.

home-reader

Dnes nejčtenější

.