Zavřít reklamu

kim-dotcomKim Dotcom, legenda všech legenda v oblasti nelegálního businessu na internetu přiznal, že mu brzy dojdou peníze poté, co musel zaplatit více než 10 milionů amerických dolarů za soudní výlohy a právní služby. Během konference Digital v Londýně, řekl Kim během svého Skype hovoru, že jeho tříletý právní boj se chýlí ke konci. „Můj právní tým odstoupil poté, co došly peníze. Utratil jsem 10 000 000$ abych se bránil a stále mě to všechny mé zdroje,“ uvedl Kim.

Problém je totiž v tom, že Kim má odstavený majetek a většinu svých účtů a peníze, které mu zůstaly již spotřeboval. Kim Dotcom byl zatčen v roce 2012 při policejní razii v jeho zámku v Novém Zélandu, jehož hodnota je přes půl miliardy korun. Cílem razie bylo obvinit Kima Dotcoma z provozování nelegální služby Megaupload, která porušovala práva na duševní vlastnictví. Kim navíc během rozhovoru dodal, že by se mohlo jednat o jeden z jeho posledních veřejných rozhovorů, protože vláda Nového Zélandu by mohla použít nedostatek financí jako důvod, ke zrušení jeho propuštění na kauci a opět jej vzít do vazby.

„Jsem snadný cíl kvůli mému okázalému životnímu stylu. Je těžké držet se zpátky, když máte SPZ jako GOD (Bůh). Navíc jsem Němec a Hollywood miluje německé zločince,“ uvedl Kim. NA svém vrcholu byl Mega jeden z nejnavštěvovanějších serverů na světě s více než 50 000 000 unikátními přístupy za den a běželo na něm množství obrovských reklamních kampaní. Poté však policie Kima obvinila z online pirátství, vydírání, spiknutí s cílem porušovat autorská práva a spiknutí s cílem prát špinavé peníze.

Kim vše popřel a podařilo se mu dostat ven z vazby na kauci. Od té doby stihl založit novou službu Mega, jejíž tržní hodnota je zhruba 200 milionů dolarů, ovšem problém je v tom, že společnost vlastní jeho manželka. Ta s ním sice žije spolu s dětmi pod jednou střechou, ovšem soud v současné situaci nebude řešit finanční situaci manželů, ale pouze Kima jako takového a to je pro něho poměrně značný problém. Kim Dotcom uzavřel svůj rozhovor větou. „Když bych se vrátil do vězení, pošlete mi karty, karty s fotografiemi pořádných koček!“ Mimochodem Kim v současné době žije v tomto skromném domečku na Novém Zélandu.

kim-dotcom-mansion-in-new-zealand

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.