Zavřít reklamu

Aj keď Apple v poslednej dobe zaspáva z hľadiska použitia vlastných technológií a patentov vo svojich vlastných zariadeniach, pracovníci Applu naďalej pokračujú s vytváraním patentov na nové technológie, ktoré by spoločnosť mohla v budúcnosti použiť. Podľa nového patentu sa totiž zdá, že by sme už prestali vnímať reproduktory len v zmysle ľavého a pravého stereo kanálu, ale po novom by bolo iOS zariadenie schopné vymeniť tieto kanále v závislosti od toho, v akej polohe bude užívateľ držať svoje zariadenie.

Dnes by však mohla mať táto technológia uplatnenie jedine u iPadu mini a pripravovaného iPadu 5. generácie, ktorá by mala disponovať rovnakým telom ako jej menší 7.9-palcový brat. Zariadenie by pre presúvanie reproduktoru využívalo vstavané pohybové senzory, ako napríklad akcelerometer či gyroskop. Vďaka tomuto počinu by bolo v budúcnosti možné u týchto zariadení bezproblémovo synchronizovať audio s polohu prístroja. Pokiaľ by som sa však mal držať Romanových slov, najväčší význam by táto funkcia nabrala až vtedy, keď by sa Apple rozhodol ukotviť jeden reproduktor na dolnú a jeden na vrchnú stranu zariadenia, v tomto prípade iPadu mini.

Patentovaná technológia by však mohla byť použitá aj u zariadení s viac ako len dvomi reproduktormi, teda tromi a viacerými. V takom prípade by totiž bolo schopné zariadenie naďalej detegovať polohu a prispôsobiť zvuk podľa toho, ako je to v danej chvíli vhodné. Apple by tak mohol v budúcnosti bezproblémovo predstaviť inteligentné stereo reproduktory, ktoré by sa stali zaujímavou súčasťou tabletov kalifornskej značky. Na rad sa však dostávajú v patente aj chytré funkcie, ktoré dokážu prispôsobiť hlasitosť reproduktorov v závislosti od vzdialenosti užívateľa od zariadenia, k čomu by využívali kameru či akcelerometer.

audio-patent

*Zdroj: FreePatentsOnline

Dnes nejčtenější

.