Zavřít reklamu

Analytik společnosti Jefferies Peter Misek dnes vydal novou zprávu o iPhone 5s a iPhone 6. Zpráva je založena na základě vývoje trhu, systému společnosti Apple a také na základě ceny jednotlivých komponentů a jejich předpokládané ceny v příštím roce. Nejedná se tedy o odhad toho co by chtěli fanoušci společnosti Apple u příších generací mobilního telefonu iPhone, ale o zprávu zaležou na základě analýzy. Peter Misek se domnívá, že iPhone 5s bude představen v červnu nebo červenci příštího roku a bude velmi rychle po představení také dostupný k přímém prodeji zákazníkům.

Na základě průzkumu by měla aktualizace přinést novou Super HD kameru a také nový displej, který je označován taktéž Super HD. iPhone 5S přinese také NFC a lepší baterii. Tyto novinky by měly být velmi korektní a Peter Misek je považuje za vlemi pravděpodobné. Možné je, že iPhone 5S přinese také IGZO Retina+, 128GB paměť a příjde na trh v 6-8 barevných variantách. To však již není tak pravděpodobné, jako výše uvedené informace.

Podle Petera Miseka již nyní Apple testuje také řadu různých prototypů iPhone 6, které by měli být dostupné buď na konci roku 2013 nebo začátkem roku 2014. Několik prototypů iPhone 6 se již testuje. Model s 4,8″ displejem je nejzajímavější ze všech testovaných prototypů. Má Retina+ IGZO display, nový quad-core procesor Apple A7 a neobsahuje home button. Telefon je založen pouze na ovládání pomocí gest, ovšem z toho co říká Misek není zřejmé, zda neobsahuje žádné tlačítka nebo pouze home button tlačítko. Na druhou stranu se iPhone přece jen kvůli pohodlnosti zřejmě neobjde bez tlačítek pro volbu hlasitosti.

Peter Misek také uvádí, že iPhone v levné verzi je skutečně reálný a jeho cena by měla odpovídat 200-249$ s tím, že telefon se bude za tuto cenu prodávat jako nedotovaný, tedy bez nutnosti upsat se operátorovi. Ovšem dodává, že projekt ještě neodstartoval a není zřejmé, kdy Apple levnou verzi svého smartphone představí.

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.