En av huvudfunktionerna i den nya iOS 16 är också ett delat fotobibliotek på iCloudu. Apple men tyvärr nestihl för att slutföra och testa den här funktionen innan den första utgåvan iOS 16, så vi såg det inte läggas till förrän nästa uppdatering iOS 16.1. Om du aktiverar det delade biblioteket skapas ett bibliotek till vilket andra deltagare, som du väljer i förväg, också kan bidra. Dessutom kommer dessa deltagare också att kunna redigera och ta bort allt innehåll, så det är nödvändigt att välja klokt. I vår tidning har de senaste dagarna alla nyheter från det delade biblioteket på iCloudVi ägnar oss åt det och den här artikeln kommer inte att vara något undantag.
Du kan vara intresserad av
Som iPhone i det delade biblioteket, aktivera meddelanden om innehållsborttagning
Jag nämnde ovan att deltagare i ett delat bibliotek kan radera innehåll i det på obestämd tid, vilket naturligtvis kan vara ett problem. Tyvärr finns det inget sätt att ställa in behörigheter i det delade biblioteket för att specificera exakt vad specifika deltagare kan göra. Men den goda nyheten är att det finns åtminstone något sätt att bekämpa radering av innehåll i det delade biblioteket. Du kan ställa in aviseringar som informerar dig om eventuell radering av innehåll och sedan vidta lämpliga åtgärder. Så här aktiverar du dessa aviseringar:
- Gå först till den inbyggda appen på din iPhone Inställningar.
- När du gör det, skjut ner något Nedan, där hitta och klicka på avsnittet Foton.
- Kör sedan lite längre hit ner, och det till kategorin Bibliotek.
- Sedan, inom denna kategori, klicka bara på raden Delat bibliotek.
- Här är allt du behöver göra att använda strömbrytaren längst ner Aktivera fungera Raderingsmeddelande.
På ovanstående sätt är det möjligt i det delade fotobiblioteket på iCloudu ställ in aviseringar för radering av innehåll. Detta gör att du enkelt kan ta reda på vem som tar bort specifikt innehåll. Du kan då meddela den berörda personen och om det fortsätter kan du självklart ta bort det från det gemensamma biblioteket. Gå bara till Inställningar → Foton → Delat bibliotek, var i toppen av den berörda personen avklicka på deltagaren, och välj sedan ett alternativ för hans längst ned ta bort från delat bibliotek.
Med tanke på att det inte går att förbjuda modifieringen och raderingen i fråga anser jag att det är en värdelös tjänst för de flesta. Skada. De har åtminstone något att förbättra i nästa versioner.
Det verkar inte som en tjänst för mig. Om du ska dela biblioteket med vanliga människor du litar på är det inga problem. Det syftar i allmänhet till att dela med nära familj.
Jag förstår det, men du aldrig nestHej, du klickade av misstag på något och t.ex. Har han tagit bort fotot eller flyttat det? Detta har redan hänt mig, och tvärtom, jag skulle välkomna det om album kunde "låsas" på min telefon också.
Om jag delar bilderna med andra är sannolikheten för ett fel ännu större. Förut, när jag använde Google photos (innan Google tog betalt för dem), delade jag album med x personer utan att tveka och jag var inte rädd för att någon (av misstag/avsiktligt) skulle radera något. I Google Foto är delningsinställningarna mer varierande.
PS: du skriver alltid själv: "Det går tyvärr inte att på något sätt ställa in behörigheter i det delade biblioteket..."
Men det är sant att de flesta inte bryr sig om bilder - de klickar på x foton och de har dem bara på sin telefon, några på sin dator, i olika mappar som jag inte känner till alls och på något sätt gör det inte det stör dem - jag ser det omkring mig.
Jag förlitar mig mycket på foton, jag går regelbundet över dem, redigerar dem och redigerar dem till album. Tanken att något okontrollerbart kommer att börja hända dem utan att jag vet om det stärks... och dessutom säkerhetskopierar jag albumet till en extern enhet bara för säkerhets skull... :-)
Kommer det raderade fotot att finnas tillgängligt i 30 dagar i "soporna" som vanligt och eventuellt spara fotot?