Stäng annons

I en nyligen släppt uppdatering iOS 16.1 är vi vidonehar nyligen sett tillägget av en ny funktion, Delat fotobibliotek, på iCloudu. Apple presenterade denna nyhet som en del av iOS 16, tyvärr, men nestihl för att komplettera och testa det så att han kan integrera det i den första versionen av detta system. Om du aktiverar det delade biblioteket kan du lägga till ytterligare deltagare till det, som du sedan kan dela utvalda bilder och videor med. Både du och andra deltagare kan lägga till innehåll i det delade biblioteket, men förutom att lägga till innehåll kan alla även redigera och ta bort det.

Som iPhone lägg till foton och videor i ditt delade bibliotek

Om du vill lägga till något innehåll till det delade biblioteket kan du använda flera olika metoder för att göra det. Du kan antingen ställa in kameran för att spara inspelat innehåll direkt i det delade biblioteket, eller så kan du flytta tillbaka innehållet till det, vilket är användbart för äldre foton och videor. Naturligtvis kan du också flytta innehåll från det delade biblioteket tillbaka till ditt personliga bibliotek. Pro Följ dessa steg för att flytta innehåll till ett delat bibliotek:

  • Gå först till den inbyggda appen på din iPhone Foton.
  • När du väl gör det är du det hitta innehåll som du vill flytta till det delade biblioteket.
  • Klicka sedan längst upp till höger ikon med tre prickar i en cirkel.
  • I menyn som visas trycker du sedan på alternativet Flytta till delat bibliotek.
  • Nakonec du behöver bara vidta åtgärder de bekräftade genom att trycka på Flytta till delat bibliotek.

Metoden ovan låter dig lägga till foton och videor i ett delat bibliotek på din iPhone. Naturligtvis kan du också flytta innehåll i bulk – markera det bara, tryck på trepunktsikonen i en cirkel och välj Flytta till delat bibliotek . Om du vill flytta tillbaka innehåll till ditt personliga bibliotek är proceduren exakt densamma, du behöver bara trycka på alternativet Flytta till personligt bibliotek i menyn.

Dagens mest lästa

.