Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Macbook Air – antivir #9048

    Počet uživatelů Mac OS roste. Tudíž zájem kreténů, co viry vytváří, taky roste. Zdaleka nejsem paranoidní, jen jsem začal bejt... zodpovědnější? Po letech s Macem bez antiviru jsem si nakonec nainstaloval avast. Nechal jsem zapnutý jen webový štít. Občas něco blokne. Na stránkách, kde bych problém neočekával. Meka to nezpomaluje. Jen můj názor...

    Odpověď: Nafukující iPhone 5 #8063

    Ano, mohl by vybuchnout, ale páč je v ní skrytej terorista. Nenafukuje se baterka, ale břicho podvyživenýho vyčkávajícího teroristy. Je potřeba párátkem vyšťourat teroristu.

    Jo, je to baterka, je dobře ji vyměnit bez odkladů, ale doma na koleni asi těžko, pokud není k dispozici šroubováček pro iPhone šrouby. Výměna není složitá, s pomocí youtube je to za pár minut, ale samozřejmě je potřeba vzít v úvahu riziko poškození při manipulaci. Stačí chvilku googlit, ty případy existují i bez nafouklé baterie.
    Jinak, ve větších městech jsou rychloopravny, které to dělají na počkání. Bez zkušeností a bez šroubováku, nebo bez vrozené šikovnosti a šroubováku bych se do toho nepouštěl. Jinak není moc čeho se bát, jde jen o skládačku.

    Odpověď: Prechod z Win na Mac – prosim o radu #8059

    Sorry, poznámka mimo mísu, ale přesto... A není právě to jmenované "Alza je prostě Alza" přesně tím důvodem, proč u nich MacBook nekupovat? Jsem dodavatelem trochu jiného zboží do trochu jiného hodně velikého e-shopu a tohle rčení by se dalo taky použít. Dodavatelům dávají nekřesťanský podmínky, tlačej je na kolena, shazujou ceny, nechávají si platit za každou blbost a ejhle, dodavatel sežene, ale je to skutečně produkt pro náš trh? Půjde to reklamovat v ofiko servisu, nebo to budou nakonec opravovat oni někde v garáži? To jsem zažil v Mironetu a dík, už to nechci. Raději si měsíc počkám a koupím u toho prémiového, co čeká na oficiální distribuci (Alza je sice taky prémiový, ale fakt je prémiový, když prodává i žrádlo pro psy?). Nebo přímo v Apple. Za ty trable to fakt nestojí. Jen můj názor.

    A k tématu, starší Mac je prostě starší Mac. Spoustu toho vydrží, všechno zvládá, ale pak najednou dech dojde (to samé i u jiných starších pc). Pokud mám mít jistotu, raději volím nový, protože ho potřebuju pro práci. Mám MacBook Air 2012, 4GB/128GB (plus 64 na kartě), předplacenej iCloud za 25,- Kč/měsíc a vystačím s tím. Ale! u nového si připlatím alespoň za 256 GB. Pomalu se to plní. Procesor i5. Pořád pohoda, ale!! udělal jsem si několik provázaných tabulek v Numbers, je tam dost výpočtů (jednoduché vzorce s podmínkami) a najednou prostě nestačí. Strašně to zdržuje. Takže, jestli to má zvládnout Office, už bych s Airem váhal (ápropos, na dva měsíce jsem měl Air 2015 8Gb paměti a byl línější, než ten můj 2012). Kupovat nový Air je už jen ukládání peněz do starý technologie. Můj syn si před měsícem koupil MB Pro 2017 bez touchbaru, k tomu si koupil jednu redukci na klasický USBčko za 60,- Kč ve velikosti hodně malýho zapalovače a je naprosto spokojenej. Překrásnej kousek, lehčí než můj Air, menší než můj Air, neporovnatelně rychlejší, s perfektním displayem a dokonalým zvukem. MacBook na dalších 5 let bez zádrhelů. Hodně zdaru!

    Odpověď: Výběr MacBooku Pro #7762

    S tou redukcí za 1000,- bych se trochu hádal 😉 http://www.dx.com/p/mini-smile-type-c-male-to-usb-3-0-female-otg-adapter-for-huawei-2pcs-470083#.WcEsutuIvo0
    Vyzkoušeno, funguje. Samozřejmě je to jen USBčko, ale já porty moc nepoužívám. Na co taky?

    Odpověď: Aplikácia "Mail" #8223

    Přesně už si nepamatuji, jaké jsem problémy s mailem řešil já, ale pomohlo mi smazání účtu v Macu a opětovné přidání. Používám gmail protokol imap, takže je vše na serveru a smazání účtu v Macu nemá na poštu na serveru vliv. Po přidání účtu zpět do Mail se všechny maily opět načtou.

    Odpověď: Filmy na Apple TV4 #4005

    [quote="Martynet":363ohaec][quote="NoNick":363ohaec]A nebo použít VLC. bez námahy[/quote:363ohaec] VLC umí DTS? Já myslel, že jen KODI nebo Infuse. Mimochodem, ještě existuje osekaná verze KODI, která je přímo v AppStore. Jmenuje se to Mr. MC. Neumí to streamovat sosáč a exodus, jako plná verze KODI, ale pokud máte vlastní knihovnu na externím HDD tak je to ideální a umí to i DTS zvuk a všechno ostatní jako KODI. Včetně stahování CZ titulků při spuštění filmu atd atd. Což umí i InFuse, ale někdy to blbne.[/quote:363ohaec] Nevím. Zato vím, že VLC může vyřešit problém původního tazatele

    Odpověď: Jak naformátovat USB disk, aby jel na OS X i na Windows #4029

    [quote="DanielTran15":3uffuf7c][quote="NoNick":3uffuf7c]Fat možná snižuje kapacitu disku, ale jen minimálně. rozhodně je čitelný pro všechny. s exfat jsou ve starších windows problémy[/quote:3uffuf7c] FAT nesnižuje minimálně. Z 32GB mi to snížil na 4GB. exFat alespoň podporuje Windows 7, Vista, 10, 8, a dokonce XP s aktualizací.[/quote:3uffuf7c] V tom případě bude problém někde jinde. Asi zas mezi židlí a klávesnicí. Ano, fat má některá omezení, ale 28 GB to skutečně nesežere.

    Odpověď: Webcam Cover #6968

    Nalep si tam fotku Zemana. Nic lepšího neseženeš. Vím, to že jsi paranoidní neznamená, že tě někdo nesleduje... :shock:

    Odpověď: Přechod na SSD disk #6725

    Čistá instalace je fajn, ale pak znovu všechno nastavovat už tak fajn není. Pokud není plná záloha, ale jen některá data, viděl bych čistou instalaci jako nouzovku. A trvá to pár hodin. Kopie disku jde vytvořit pomocí Disk Utility volbou "Obnovit". Trvá to zlomek času a po spuštění nového disku budete pokračovat přesně tam, kde jste se starým diskem práci skončil.

    Odpověď: MacBook Air 13" #6998

    1) netuším. Mr Google/Youtube napoví víc. Stačí si vyhledat konfiguraci. 2) naformátovat ano, nikoliv však pomocí Time Machine, což je zálohovací utilita, ale pomocí Disk Utility. Po připojení se bude karta zobrazovat jako další (pomalejší) disk.

    Odpověď: MacBook Air 13" #6997

    1) netuším. Mr Google/Youtube napoví víc. Stačí si vyhledat konfiguraci. 2) naformátovat ano, nikoliv však pomocí Time Machine, což je zálohovací utilita, ale pomocí Disk Utility. Po připojení se bude karta zobrazovat jako další (pomalejší) disk.

    Odpověď: MAcbook Air – pomoc s výběrem #6935

    Musím podpořit majdy. MS Office je podle mých zkušeností jedinou brzdou systému, kterou jsem s Macem zažil. Kancelářský sw Apple je pro neprofesionální použití dobře použitelný, jen to chce "myslet jinak". Vydržet a učit se. Po překonání odlišností a zvládnutí vzorců anglicky, dokáže mnohé. Já mám Numbers naopak raději, vyhovuje mi systém samostatných tabulek na jednom listu. Pokud je někdo profik, excel mu bude scházet. Zato nesouhlasím s majdy v tom, že Air ma nizkou životnost. S MacBookem Air lze udělat hodně parády. Mám i5 128/4GB 2012 a nesetkal jsem se s tím, že by něco nezvládl. Pravdou je, že hry téměř nehraju. Na druhou stranu instaluju teoreticky nestabilní betaverze Mac OS. A stejně nemám problém. Takže já mohu Air vřele doporučit. ALE! zase chvíli souhlasím s majdy, v dnešní době bych Air koupil pouze v případě, že by mi chyběly peníze na Pro, minimálně s retinou. Pro je technologicky i výkonově výš. A v tašce dnes už zabere steně místa, jako Air. Já Air kupoval kvůli váze a velikosti, dnes už to smysl nemá.

    Odpověď: Nabíjanie macbooku #5821

    V nabíječce jakkoliv dlouho. Jednou za čas je dobré (informace z netu) baterii úplně vybít a pak nechat Mac ještě několik hodin mimo nabíječku. Nevím, jestli to má skutečně nějaký vliv, ale moje baterie je i po skoro 4 letech používání zhruba na 65 - 70 % původní výdrže.

    Odpověď: Obnovení dat ze zálohy + obnova iOS v iPhone #5590

    Jo, jsem beta tester, v Apple to vědí. A proto to píšu sem.

    Odpověď: iOS 10 náhlé vypnutí telefonu při 20 % baterii #5914

    A nebo reklamovat. Já dostal při podobné závadě novou baterku

.