Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35540

    > Martin píše:
    > ta tečka není vada, je to odraz světla lampy v čočce, mrkni na nějake fotky, které máš focené proti slunci 🙂

    Tohle určitě není odraz světla. Stačí se podívat na ty screenshoty. Ty tečky by vypadaly trochu jinak a byly by na jiných místech než na náhodném tmavém okraji. Pokud tu někdo ví, jak rychle udělat gif z toho videa ze kterého jsem tu postnul 3 screenshoty, tak ho sem mohu poslat a ukázat, že tečka šíleně "běhá" po displayi.

    Mimochodem zálohovat má smysl předpokládám jen fotografie, videa a kontakty. Aplikace, včetně koupených si později stáhnu znovu pomocí stejného apple účtu, že?

    Odpověď: Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35333

    Jaj, tuhle důležitou informaci jsem zapomněl nějak dodat. Koupen byl v Alze.

    Odpověď: Iphone 7 32GB #8525

    Design mě také netrápí. Koupím si tvrzené sklo a nějaký kryt. Jaký kryt doporučujete? Moje představa je taková, že si koupím silikonový pouzdro za 1000 Kč? Dokáže to přístroj ochránit při pádu z ruky na chodník apod.?

    Také se chci ještě zeptat na radu, kde bych si měl telefon koupit a kde by mohlo fungovat pojištění? Jelikož u takto drahého přístroje je pojištění drahá záležitost, tak by mě i zajímalo, kde funguje a jakou máte s pojištěním zkušenost.

    Díky

    Odpověď: Iphone 7 32GB #8519

    Dobře. Děkuji všem. 🙂

    Iphone7 32GB teď tedy zní jako rozumná volba, nicméně je možnost si někde sečíst kolik mi ty vypsané aplikace zaberou místa? U Spotify ze screenu jsem překvapený, že zabírá jen 500mb a to i se staženými písničkami. Nadále kolik místa zhruba zabírá třeba desetiminutové video? Nenatáčím často, ale když už ano, tak docela dost. Například na koncertě. Mapy využívám především online a předpokládám, že offline podklady jsou pro GPS používanou bez dat.

    Co se ZOOMu týče, tak ukážu příklad na dvou obrázcích, kdy potřebuji minimálně takhle zaostřit https://imgur.com/a/008sJ na podobnou vzdálenost této https://imgur.com/a/5RT5R. Pokud je telefon schopný to vyfotit na dálku a potom přiblížit ostře, tak s tím nemám problém, ale nepřijde mi to logické. 😀

    Co se dat týče, tak zatím využívám 1,5 GB, nicméně budu přecházet na tarif s 10GB.

    Co se týče toho propojení s průzkumníkem Windows, tak je tedy přes redukci možnost se připojit k PC přes USB, pokud to dobře chápu. A s Google aplikacemi jako je google+ a google drive nemá Apple žádný problém. Ohledně absence 3,5 mm jacku jsem informovaný. Proto jsem předpokládal, že dostanu AirPods, ale to je pro mě jen detail. Jen se u redukce bojím zlomení v portu, když si sednu s telefonem v kapse. 😀

    Nicméně je nějaký rozdíl mezi tím, jak dlouho by mi mohla vydržet 7 a 8, která má dvojnásobnou paměť? Jsou lidé s 5S, kteří telefon mají 5 let a jsou s ním stále spokojení a říkám si, že pokud by mi 8 vydržela 5 let, tak by za to asi stála, ačkoliv nemám důvod využívat například bezdrátové nabíjení.

    Také mě zajímá jaké doporučujete ochranná skla a gumové obaly.

    Předem děkuji za Vaše názory a poskytované informace. 🙂

    Odpověď: Iphone 7 32GB #8515

    Dobrý večer,

    řeším obdobné dilema. Telefon bych rád využíval 3-4 roky, klidně i déle. Původně jsem přemýšlel o telefonu za zhruba 10 000, ale android mě zklamal klesajícím výkonem a zasekáváním. Iphone do 10 000 je pouze SE a já potřebuji vělký display kvůli častému čtení pdf a docx. souborů. 6 a 6S jsou starší modely a pravděpodobně by mi nebyly schopné sloužit další 4 roky, tak jsem se rozhodl se podíval po iphone 7 32/128 nebo iphone 8 64.

    V plánu mám využívat aplikace jako - Hearthstone (hra), spotify, facebook, messenger, twitter, endomondo, office (word, excel, outlook), adobe acrobat (pro otevření pdf), twitch.tv, čt sport a pak drobnosti jako je diář (trello), svítilna apod.

    Nefotím moc často, občas po Praze, ale většinou bych potřeboval fotit přes celou aulu (odhadem 15 metrů?) se zoomem a ostře grafy, jejich popis a samozřejmě obecně text. To předpokládám nebude ani pro iphone 7/8 problém, když to zvládl Samsung s6/s7 edge. A občas bych se podíval ve vlaku na nějaký film.

    Je iphone 8 64 zbytečně drahý nákup pro mé požadavky a stačila by pouze 32 GB verze iphone 7?

    Také mě u 7 i 8 zajímá možnost propojení s PC s windowsem (7 a 10) kvůli přenosu fotek, filmů, pdf a office souborů. Propojení s google drive. Jak funguje celkově připojení sluchátek s 3,5 mm jackem a USB. Předpokládám, že v balíčku jsou sluchátka (air) a nabíječka automaticky.

    Poslední věc která mě zajímá je názor na obchod imobily.eu. Obchod se zdá být neplátcem DPH a ceny tomu odpovídají. Kamarádka tam pořídila iphone 6S a nemá s ním zatím žádný problém. Přesto se ptám na názor i zde. Recenzím na webech jako heuréka moc nevěřím, protože jak kladné, tak záporné vůbec nemusí být autentické. Cenově to odpovídá, kdy v přiloženém odkazu stojí iPhone 8 64GB 17 390 Kč, což zhruba odpovídá 21 050 Kč s DPH. V oficiálních obchodech je s DPH za nějakých 20 990, pokud se nepletu. http://www.imobily.eu/apple-iphone-8-64gb-silver.html?search=iphone%208%2064

    Předem všem děkuji za názor. 🙂

.