Zavřít reklamu
  • Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35317

    Zdravím,

    v prosinci 2017 jsem si zakoupil iPhone 8 a nyní zvažuji na poslední chvíli jeho reklamaci a zajímá mě, zda níže uvedené problémy vůbec budou uznány pro reklamaci a zda to tedy má smysl.

    S telefonem jsem obecně velmi spokojen. Po 2 letech funguje naprosto parádně. Zvládá úplně vše. Díky obalu a 3D sklu na něm prakticky není ani škrábanec.

    Nicméně má dvě mouchy. První jsem objevil díky tomu, že jsem aktivním hráčem Pokemon Go. GPS se zasekává na různých místech, stepuje tam a později dobíhá moji skutečnou polohu. Testoval jsem tento problém na druhém telefonu (android Huawei) a tabletu (android Lenovo), který byl navíc připojený na hotspotu z mého iPhone. Tyto záseky GPS měl pouze iPhone a android zařízení ukazovala mojí skutečnou polohu. Právě ve hře Pokemon Go se dá podobné záseky a problémy z GPS velmi dobře sledovat. Také mě například telefon zmátl v Praze, protože ukazoval, že jsem přesně o ulici vedle při používání Google maps.

    Druhou mouchou je tečka, která se mi občas zobrazuje při focení. Ne vždy a nezjistil jsem přesně za jakých podmínek se to děje. Je to kaz na fotkách i videích. Děje se to již od začátku, ale nemotivovalo mne to dostatečně k reklamaci. Nevím, čím je to způsobeno. Možná nějakou mikroskopickou částečnou přímo ve fotoaparátu. V přiložených odkazech jsou fotografie ze zakroužkovanou tečkou/kazem. 3 fotografie z ohňostroje jsou screenshoty z videa. Je na nich vidět, že se tečka různě pohybuje podle manipulace s telefonem.

    Dále mám dotaz i přímo na reklamace jako takové. Výměna telefonu za nový by byla super. Nový, nijak neopotřebovaný kus bez těchto much by byl k dobru. Popřípadě jak je to s vrácením peněz. Předpokládám, že bych dostal nějakou sníženou hodnotu v časové ceně nebo aktuální tržní cenu, protože pokud by mi vrátili celých 21 tisíc, tak bych si mohl pořídit stejný model o více jak 6 000 levněji a to se mi nezdá jako reálná možnost. 😀

    P.S. Screenshoty mají horší kvalitu, protože jsem si je do pc přeposílal přes messenger.

    https://ctrlv.cz/DMJf https://ctrlv.cz/l2bs https://ctrlv.cz/l2bs https://ctrlv.cz/VSot https://ctrlv.cz/maTs https://ctrlv.cz/W6Dv

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35331

    Spíš napiš u koho jsi to kupoval. skrz ten foťák ti nový mobil nedají pokud nepojedeš přímo do apple storu, v ČR ti ho rozeberou smontují s jiným foťákem a po odzkoušení vrátí, ideálně pokud máš fotky už od koupě kde je vidět ten partikl.
    Jinak asi bude záležet kam s tím půjdeš. Za mě ti vřele nedoporučím Smarty, iWant.

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35333

    Jaj, tuhle důležitou informaci jsem zapomněl nějak dodat. Koupen byl v Alze.

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35352

    tak to zkus reklamovat a pak se podel o informace jak si pochodil

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35355

    Dobrý večer, u Alzy bych nereklamoval. Vrátí Vám telefon bez ochranného sklíčka a display bude poškrábaný. Záruku Vám asi neuznají, protože "se neprojeví". Peníze už vůbec nevrátí, a i kdyby tak Vám vrátí cenu dnešního telefonu

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35358

    ta tečka není vada, je to odraz světla lampy v čočce, mrkni na nějake fotky, které máš focené proti slunci 🙂

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35381

    Zkousel jsem vcera vecer fotit u lapmy a ty tecky odlesky tam mam taky nahore i dole. iphone 11.

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35408

    Pokud by byla reklamace uznána a vyřešena formou vrácení peněz, tak jsou povini vám vrátit celou částku, za kterou byl telefon kupován.

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35438

    > Appleman píše:
    > Dobrý večer, u Alzy bych nereklamoval. Vrátí Vám telefon bez ochranného sklíčka a display bude poškrábaný. Záruku Vám asi neuznají, protože "se neprojeví". Peníze už vůbec nevrátí, a i kdyby tak Vám vrátí cenu dnešního telefonu

    Píšete nesmysl, ze zákona vám prodejce vrací částku, za kterou jste kupoval.

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #35540

    > Martin píše:
    > ta tečka není vada, je to odraz světla lampy v čočce, mrkni na nějake fotky, které máš focené proti slunci 🙂

    Tohle určitě není odraz světla. Stačí se podívat na ty screenshoty. Ty tečky by vypadaly trochu jinak a byly by na jiných místech než na náhodném tmavém okraji. Pokud tu někdo ví, jak rychle udělat gif z toho videa ze kterého jsem tu postnul 3 screenshoty, tak ho sem mohu poslat a ukázat, že tečka šíleně "běhá" po displayi.

    Mimochodem zálohovat má smysl předpokládám jen fotografie, videa a kontakty. Aplikace, včetně koupených si později stáhnu znovu pomocí stejného apple účtu, že?

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #36282

    samozrejme s tym nepochodis je to aj chyba u novych iP11 spackane krycie sklo a antireflexna vrstva. zabudni na prachy, uz sa to na zahranicnych forach riesilo snad 1000x a aj starsie fony tym trpia.

    Reklamace iPhone 8 – má to smysl? #39491

    Aktual. prav. uprava - v dobe 2let od zakoupeni - 3x totozna vada = vada neodstranitelna z dusledkem povinnosti vraceni kupni ceny.
    3x odlisna vada = nutnost 4.reklamace a po 30dnech ode dne uplatneni v pr. vyskytu vady totozne ci odlisne dtto jako nahore. Tzn., v obou pr. po splneni podminek se jedna o vadu neodstranitelnou s pravem zakaznika odstoupeni nebo vymeny za novy tel.
    Alza je jeden ze subjektu, ktere zakon nezajima!!
    Bohuzel, v tomto pr. zaruka uplyne ve 12/2019, takze ma prodejce silnou pozici pro zne/uziti vsech dostupnych moznosti spor vyhrat. To vse ken proto, ze zakaznik s reklamaci vahal.
    Doporuceni - obratem reklamovat, pro vyjadreni vysledku zadat toliko adresu, kam ma prodejce vyjadreni zaslat. Neuvadet zadne tel.c., e-mail atd.!! Pokud prodejce vyrozumi zakaznika po uplynuti 30dnu od data reklamace(rozhodne datum je datum doruceni, nikoliv odeslani vyrozumeni) = vada neodstranitelna bez ohledu na predchozi stav procesu, a to znamena vraceni kupni ceny nebo vymena zbozi.

Odpověď na: Reklamace iPhone 8 – má to smysl?

celý text

.