Ahoj, mám Air 2016 a po updatu na Sierru je ntb v podstatě nepoužitelný. Po najetí logovací obrazovky a kliknutí do pole s heslem trvá cca 5 min, než můžu začít psát heslo, pak systém nabíhá dalších několik minut ... netušíte, kde může být problém?
-
ty jo, mam macbook 12", coz je nejslabsi mac 🙂 a macos je krasne rychlej
delal jsi klasickou aktualizaci? nemas nejaky specialni sw nebo moduly nainstalovene? mas dost volneho mista?
nn, místa je dost, stáhnul jsem si aktualizaci přes app store
naštěstí po cca 4 hod pokusů a nervů se mi to nakonec podařilo rozchodit, podle mě za to nejspíš mohl antivir, ale nejsem si úplně jistý
příště si takovéto hrátky radši nechám na víkend, 4 hod v práci bez ntb nejsou nic mocStažení cca 4 hodiny :-(, instalace bez problému na MBPro a MBAir 2013. Po instalaci se objevily drobné potíže:
-
MBPro - u některých aplikaci pred spustenim hlasi: "macOS potrebuje opravit Vasi knihovnu, aby bylo mozne spoustet aplikace. Chceteli tuto akci povolit, zadejte heslo." - Třeba tak 20x zadaváte dokolečka heslo u jednolivych spouštěných aplikací, ale toto se stávalo uz u předeslých 2 upgrades.
-
U obou laptoptu prestalo fungovat automatické zalohovani do Time Capsule - Pouze se zobrazovala informace, ze se pripravuji soubory pro zalohu ..., po x minutach to umřelelo bez chyboveho hlaseni. Do stavajících záloh do nechtelo pridat dalsi ani automaticky smazat nejstarsi, tak resenim je smazani kompletní celé xlete zalohy a spusteni kompletne nove zalohy.
-
u MBAir nejde prepnout logovani do apple id. Po aktualizaci se zobrazi, ze nelze pouzivat 2 stejna heslo pro icloud a laptop. V uzivatelskem nastaveni se nezobrazi dialog, zda chci prepnout verifikaci na apple id. Nevite nekdo, jak toto zmenit?
ElvisEK:
vďaka za tip, ale každý Mac vlastní iný užívateľ a teda sme mali tri rôzne knižnice 😀
btw, ja Siri používam od počiatku a je super! 😉
-