Zavřít reklamu
  • Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #697

    Ahoj, plánuju výměnu svého 4 roky starého MacBooku Air a nejspíš půjdu do nového MacBooku Pro 13. Měl bych ohledně něho 2 dotazy: - vyplatí se připlatit 3200 Kč za navýšení frekvence procesoru z 2,9 GHz na 3,1 GHz nebo to jsou vyhozené peníze? - vizuálně se mi asi o trochu víc líbí vesmírně šedá barva, ale rád bych věděl, jak moc je trvanlivá - neošoupe se? a v případě nějaké oděrky je pod barvou stříbrný hliník? takže oděrka bude víc vidět? v tomto je stříbrná barva super, i poškrábaný roh je stále stříbrný ...

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6165

    • vyplatí se připlatit 3200 Kč za navýšení frekvence procesoru z 2,9 GHz na 3,1 GHz nebo to jsou vyhozené peníze?

    Podle určení.

    K čemu budeš MBP využívat?? Jsi si jistý, že chceš ten nejnovější??

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6166

    Primárně ho mám pro práci, často používám Parallels. A rád bych, aby mi zase aspoň 4 roky vydržel.
    Chci si i udělat radost, proto výběr toho nového.

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6167

    Tak s parallels bych se rozloučil s 8G RAM a dokoupil 16G RAM.
    .
    Na jakou práci??? Možná je navýšení frekvence procesoru opravdu zbytečnost.
    .
    A pokud tlačí rozpočet a potřebuješ Windows aplikace, určitě zvaž DELL XPS 13, páč za stejný prachy nabídne i lepší výkon a kdyby ne, ve hře je DELL XPS 15. Pokud jsi rozhodnutý do 'Masoxu', rozmlouvat ti to nebudu, ale 'OT' na si neodpustím 😉

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6168

    Navýšit na 16 GB jsem se rozhodl hned, proto jsem to sem ani nepsal:)
    Primárně MS Office a Gimp. Pod Parallelsy pak používám hlavně Visio a MS Project.

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6169

    Aha, takže žádný extrémně náročný SW.
    .
    Tady není třeba nijak silný procesor, 200MHZ navíc nepocítíš, ale někdy je to k dobru. Na parallels je 16GB RAM skoro samozřejmost.
    .
    Ale je tu otázka: Vyplatí se koupit nejnovější model??
    Nejnovější MBP 'nonTouchBar' má reálně slabší CPU, než model z roku 2015. MBP 13 TouchBar má silnější procesor, který by určitě stačil, rychlejší RAM a samozřejmě OLED panel. Ale vyplatí se ti investice 62k do MBP 2016?
    .
    O nonTouchBar ani nemá cenu přemýšlet, protože i po upgradu má jen 2.4GHz procesor a stojí 55 tisíc a za to už je model s touch barem a 2.9GHz!
    'nonTouchBar' model tedy nebrat! Je to nevýhodné a předražené!!!
    .
    Pokud bys oželel TouchID a ten panel, nabízí se nám velmi slušný MBP 2015, kde za konfiguraci s 256G SSD, 16G RAM a ''lepším I5'' zaplatíš ''pouze'' 55k a to je celkem přijatelná cena. Pokud bys chtěl 3.1GHz procesoru, tak je to 63k.
    .
    Zde by se vyplatilo zhodnotit ještě konkurenci. Potřebuješ software pro Widle, takže bych zhodnotil i notebook s Widlemi. Nabízí se třeba DELL XPS 13. Ten za cenu 32k nabídne luxusní displej, konstrukci 11'' notebooku s 13'' displejem, dlouhou výdrž na baterii, plnou konektivitu, 8GB RAM, 256GB SSD a I5 2.3GHz. Když nespouštíš virtuálku, 8G Ram je postačujících.
    Kdyby ti to nestačilo a chtěl bys víc, nabízí se vyšší model tohoto notebooku, který má 16G Ram, 512G SSD a I7 2.5GHz.
    .
    A kdybys chtěl více, dá se sáhnout po 15'' modelu, který je také velmi kompaktní. Nemá žádné rámečky okolo displeje.
    Za cenu 57k dostaneš plně vybavený notebook s 16G RAM (která jde později upgradovat na 32G), 512G SSD, I7 čtyřjádro a dedigovanou grafiku GTX960.

    O masoxu je známé, že parametry nejsou tak důležité. Ale zde zmíním, že DELL XPS 15 má osm vláken procesoru a čtyři jádra. MBP 13 je proti němu bezmocný a drahý. Koupě MB se tak vyplatí, jen když používáš originální aplikace Applu, nebo pro tebe masox přináší něco zajímavého. Třeba kvůli operačnímu systému macOS, nebo softwaru, který na Widle a Linux není.
    Ale páč ty používáš aplikace třetích stran, je pro tebe lepší podívat se po konkurenci, kde dostaneš výkonější model za lepší cenu.

    Možná také pomůže vlákno zde:
    https://www.letemsvetemapplem.eu/forum/viewtopic.php?f=13&t=361&p=3037&sid=478d37c81ac8eafd5aa24a522084306c#p3037

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6170

    Díky za popis.
    Ještě bych se chtěl zeptat, zda má někdo zkušenost s odolností povrchu u vesmírné šedi.

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6171

    MiQiX píše:
    'nonTouchBar' model tedy nebrat! Je to nevýhodné a předražené!!!

    Můžu se zeptat proč? Stojí stejně jako minulá generace.

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6172

    Madex, porovnejme si MBP 2015 a MBP 2016 'nonTB', OK?
    Model r2016 nonTB stojí v základu 46k a nabízí 2core procesor s taktem 2GHz. Už to samo o sobě je zavádějící, protože minulá generace má v základu 2.7GHz a je tedy výkonnější, přitom o 6k levnější. A teď chci koupit nonTB verzi a říkám si, že dám lepší CPU a ještě ušetřím. Chyba!
    Chci si vzít lepší CPU a vybafne na mě I5 2.4GHz 9600Kč! Po zvolení MBP nonTB stojí 56k! Tak z toho vyskočím, kliknu na MBP 2016 's TB', v základu za 56k a nevěřím svým očím! Takt procesoru nám poskočil na neuvěřitelných 2.9GHZ! Navíc mám ještě OLED panel a rychlejší paměti!
    Není tedy trošku kravina kupovat za tu samou cenu 'nonTB' model, když mu chybí OLED panel, má pomalejší RAM a ještě znatelně nižší takt?!

    Mě by tedy zajímalo jaký matroš hulili v divizi Macu, když navrhovali ceny a kde to sebrali!

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6173

    OK, jdeme porovnávat!

    1) Vždy porovnávej stejné varianty!
    2) MB Pro 2016 non-TB a MB Pro 13" 2015 256 GB stojí stejné peníze!
    3) Nový MB Pro non TB má v základu takt 2.0 GHz, v Turbu Boostu 3,1 GHz, což je stejná hodnota Turbo Boostu jako má MB Pro 2015
    Pokud jsem to pochopil správně, nový MB v nenáročných činnostech pojede úsporně na 2.0 Ghz a při náročnějších úkonech pojede na 3,1 GHz. MB Pro 2015 nepojede při nenáročných činnost tak úsporně, jako MB Pro 2016, protože má základní takt vyšší. Při náročnějších činnostech oba zapnou Turbo Boost a pojedou na stejný frekvencích.

    MB Pro 13" 2015 zíkladní verze vs. MB Pro 13" základní verze

    https://youtu.be/yZT-x76GDXM?t=3m22s

    4) Máš pravdu, když kupovat nonTB 2016 je výhodnější ho nechat v základu. Když chce člověk lepší, nebo vyšší takt procesoru, měl by raději sáhnout po 2016 TB verzi, protože je to cennově výhodnější.

    Ohledně cen, je v nich zmatek. Když si chce člověk přikoupit lepší CPU, dostane se na cenu výššího modelu. Co na to říct? Povedená obchodní strategie, jak z lidí vytřískat penize, ne?

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6174

    Madex píše:
    Co na to říct? Povedená obchodní strategie, jak z lidí vytřískat penize, ne?

    Ano, proto je důležité myslet nad tím, páč je to úplná kokotina. Stejné peníze, lepší procesor, touchbar navíc, více portů, TouchID... Jen blbec (co blbec, úplnej retard!) by koupil model bez TB. Povedená strategie, ale na některé nefungující, protože nad nákupem přemýšlí. Ale na nemyslící ovečky bude určitě fungovat, páč to berou jen kvůli jablíčku a takty, funkce, či dokonce grafika je nechává chladnými a bez přemýšlení vemou největší konfiguraci, aniž by chtěly víc za stejné peníze... 😐
    .
    Ano, procesor jede v základním taktu a při náročnější činnosti se přetaktuje do turbo-boostu. Ale je lepší mít větší základní takt, protože CPU se přetaktovává až při 100% zatížení a to nenastane vždy 🙁

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6175

    MiQiX píše:
    Ano, proto je důležité myslet nad tím, páč je to úplná kokotina. Stejné peníze, lepší procesor, touchbar navíc, více portů, TouchID... Jen blbec (co blbec, úplnej retard!) by koupil model bez TB. Povedená strategie, ale na některé nefungující, protože nad nákupem přemýšlí. Ale na nemyslící ovečky bude určitě fungovat, páč to berou jen kvůli jablíčku a takty, funkce, či dokonce grafika je nechává chladnými a bez přemýšlení vemou největší konfiguraci, aniž by chtěly víc za stejné peníze... 😐

    Počkej, myslíš to ironicky?
    Podle tvého příspěvku jsem pochopil, že nonTB koupí jenom RETARD. Myslíš to vážně, nebo je to ironie?

    //EDIT: Úprava textu

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6176

    Neplatí pro základní verzi. Platí pro rozšířenou s lepším procesorem. Ta totiž stojí stejně jako varianta s TB, výkonnějším CPU, rychlejší RAM a více porty. Na rovinu... kdo to jako koupí?!

    Chápeš ne?? Kdyby šel dát screenshot, tak ho dám ... 😐 Aspoň by to bylo vidět.

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6177

    MiQiX píše:
    Neplatí pro základní verzi. Platí pro rozšířenou s lepším procesorem. Ta totiž stojí stejně jako varianta s TB, výkonnějším CPU, rychlejší RAM a více porty. Na rovinu... kdo to jako koupí?!

    Nevím.

    Myslíš si, že moje volba, vzít MB Pro 2016 non-TB je správná?

    Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro #6178

    Možná. Rozdíl bude podle mě ve výkonu, protože základní MBP 2015 má 2.7GHZ CPU, zatímco MBP 2016 má pouze 2GHz (v turboboostu jsou možná stejné, ale na ten se přetaktovává až při vysoké zátěži a k té nemusí dojít vždy). Na druhou stranu je kompaktnější a více méně stejný, takže je to na tobě. Nebál bych se ho...

Odpověď na: Pomoc s výběrem – nový MacBook Pro

celý text

.