Ahoj zvažuji koupit na doma macbook air 2015 nebo Pro 2013-15 budu to mit jen na web, youtube a nejake office. Otazka na Vas, vyplatí se v dnešní době kupovat starší model? Nechce se mi investovat 30 tisic když nevím jestli mi bude iOS vyhovovat. Moc díky za rady
-
Šel bych do toho pro 2015. Výborná volba za dobré peníze. Podpory bych se vůbec nebál ta ještě bude nějakej ten pátek.
Kupovat dnes 5 nebo 6 let starý počítač je úplný nesmysl, pokud ten počítač není za 5k. Podpora bude ještě tak 2 roky, mezitím budete potřebovat novou baterku, klávesnici, disk a kdovíco ještě.
Marek píše:
Kupovat dnes 5 nebo 6 let starý počítač je úplný nesmysl, pokud ten počítač není za 5k. Podpora bude ještě tak 2 roky, mezitím budete potřebovat novou baterku, klávesnici, disk a kdovíco ještě.Upřesním, můj MacBook Air 2011 má stále podporu, model Pro ji nebude mít kratší, takže s ní lze počítat tak na 5 let. 5 let starému Macu za 5K bych se opravdu vyhnul. Tak 10-15 by to mělo být. Baterka mě stála 2000, ale je možné najít notebooky s novou baterkou a nemusíte to řešit. Klávesnice mi vydržela 8 let, ale bude to tím že, jsem ji polil pivem. SSD se pokazilo když měl počítač jeden rok a pak už nikdy, je to jako čelní sklo u auta, na věku dnes tak nezáleží. Na ebay jsou super levné náhradní díly, sehnal jsem reproduktor za 140 korun (ulomil jsem mu konektor). Každé tohle rozebrání je příležitost k vyčištění a přepastování. Asi jako staré auto, chce to péči ale je to levné. Když vám na to skočí děcko tak ho nezabijete...
Marek píše:
Kupovat dnes 5 nebo 6 let starý počítač je úplný nesmysl, pokud ten počítač není za 5k. Podpora bude ještě tak 2 roky, mezitím budete potřebovat novou baterku, klávesnici, disk a kdovíco ještě.Marku, ten 5-6let stary pocitac, pokud budeme brat v potaz PROcko, strci do kapsy kdejaky 2019-2020 mainstream model s WIN za 20-25 tisic.