Zavřít reklamu
  • Imovie pro Sierru 10.12.6 #43979

    Zdravím, poradíte mi, prosím? Včera jsem nainstalovala Sierru na svůj perfektně rychle běhající, ale starý IMac, abych si mohla nainstalovat IMovie, potřebuji si sestavit malé video. Výsledkem je příšerné zpomalení počítače celkově, omezená NTFS, všechny položky na externím disku jsou zamčené a nelze je mazat, a IMovie nelze stejně nainstalovat, protože SW je starý. Hledala jsem verze pro Sierru, ale stejně po stžení nelze rozbalit, protože je stará a další upgrade na mém HW nelze nainstalovat.
    Dá se nějak vrátit k původnímu OS? Ať mi aspoň comp běží normálně a video si postříhám někde jinde? A nevíte jak na externí disk, jak odemknout soubory?

    Moc děkuji, přeji krásný den, M

    Imovie pro Sierru 10.12.6 #43987

    Verzi iMovie pro váš systém lze, jen jste asi nezvolila správný postup. Zřejmě jste v AppStore zadala "iMovie" do vyhledávácího okna a zobrazilo se, že nemáte dostatečně nový systém pro instalaci. Je na to třeba jít jinak, přepněte si nahoře na Koupené a vyhledejte v seznamu iMovie. Pokud jste ho v minulosti měla nainstalováno, tak tam jistě bude. Vyberte instalovat a v okénku potvrďte, že chcete instalovat starší verzi iMovie, tj. poslední verzi, která je kompatibilní se Sierrou. Program se vám nainstaluje, teď jsem to zkoušel, mám staričký MacMini 2009 s El Capitanem, který používám jako server a po přečtení příspěvku mne napadlo, že by se mi i tam mohl ještě hodit 🙂
    To že máte na NTFS disku všechny položky uzamčené je tím, že MacOS z licenčních důvodů nepodporuje zápis na NTFS disky, měla jste zřejmě ovladač třetí strany, který se vám při přeinstalaci systému deaktivoval.

    A starší systém na váš iMac samozřejmě nainstalovat lze (není to iPhone), jen to bude ve vašem případě trochu pracnější postup. V případě potřeby trochu popíšu.

    Imovie pro Sierru 10.12.6 #43996

    Dobrý den, moc děkuji za rady. Zkusila jsem jít do koupených, ale tam jsou jen opravdu poslední 4 stažené aplikace. V počítači jsem nainstalovené měla všechny standardní programy jako Imovie a garageband, které jsem ale odstranila z docku, protože jsem je nepotřebovala. Teď by se mi hodily, ale netušila jsem, že je možné je smazat úplně, ale patrně se mi to povedlo.
    Tak nevím co s tím. Ale asi se bez toho obejdu. Chtěla bych Vás tedy požáadat, jestli byste byl tak laskav a poradil mi s downgradem a případně i odemčením souborů na disku.

    Moc děkuji ještě jednou. Přeji dobrou noc. MD

Odpověď na: Imovie pro Sierru 10.12.6

celý text

.