Zavřít reklamu
  • imac late 2013 27″ jako externi monitor #43868

    Ahoj,

    píšu, protože už si nevím rady. Chci svůj imac late 2013 27" vyuzit jako externi monitor. Podle všech informaci na netu by to měl normálně podporovat. Koupil jsem k tomu originální apple redukci thunderbolt -> usb-c a k tomu kabel thunderbolt - thunderbolt. Zaboha podle vsech navodu na netu nejsem schopny to rozjet. I když mačkám cmd + F2, nic se nestane. Vůbec netuším proč a dost mne to štve. iMac jede na sieře. Macbook pro 13" 2017 jede na Mojave. Leda že by byl problém v tom? Jinak už fakt nevím 🙁

    Děkuji za feedback.

    imac late 2013 27″ jako externi monitor #43906

    Někdy takhle používám 27" iMac late 2012 s 13" MacBookem Air mid 2011. Air má High Sierra, iMac momentálně Catalinu. Nepotřebuji redukci, mám jen origo 2m thunderbolt-thunderbolt. Stávalo se mi, že to nereaguje, pak se mi stávalo že to bylo černé. Obraz tam byl, ale nebyl podsvícený. Pak sem na to přišel. Nevím proč, ale tomu kabelu není jedno na kterou stranu je otočený, asi ho mám už vadný, nebo to byl jiný problém, ale když jsem prohodil konce tak to začalo fungovat. Když je to černé, nepodsvícené, znamená to, že Mac považuje iMac za cizí externí displej a nechává na něm jak se podsvítí. iMac asi nedostává informaci o tom jak se má podsvítit, tak se nepodsvítí vůbec. Tohle se mi přestalo stávat jakmile jsem se odhlásil a měl na iMacu zobrazené profily, přihlašovací obrazovku, tehdy zmáčknu cmd + F2 a mám externí monitor.
    Stejně to nefunguje jak má, měly by běžet i reproduktory, na Airu se mi v nastavení zobrazují, ale jakmile na ně zvuk přepnu je ticho. Přitom před lety s tím nebyl problém. Pro Apple to prostě není priorita, když už to nové počítače nepodporují. Target Display mode tak pomalu umírá.

    imac late 2013 27″ jako externi monitor #43908

    No tak to je rubbish. Já nevím proč, ale prostě ani jedna strana vůbec zařízení nedetekuje. Mylsím, že kabelem to nebude a navíc, mám origo. Jenomže co s imacem 27" kdyz už je harwarove mrtvý. Ten monitor by se mi hodil.

    No co se dá dělat, no.... ale podle všech dostupných zdrojů by to ten imac podporvat měl.

Odpověď na: imac late 2013 27″ jako externi monitor

celý text

.