Zavřít reklamu
  • Optimalizované nabíjení 80% – iPhone 15 Pro #54424

    Zdravím všechny na fóru.

    Nedávno jsem si zakoupil nový "iPhone 15 Pro".
    Chtěl jsem se jen ujistit v nabíjení, abych byl co nejšetrnější k nové baterii.
    iPhone vlastním asi 14 dní a od počátku jeho užívání jsem nastavil optimalizované nabíjení baterie na 80%.
    iPhone nechávám každý den vybít užívaním na 30% a pak ho nechám optimalizovaným nabíjením dobít na 80%.
    Denně nejvíce volám a občas hraji hry (celkově hraji cca hodinu denně).
    Můžete mi někdo poradit, jak ještě dlouho mám mít nastavené optimalizované nabíjení baterie na 80%?
    Kdy si mám nastavit bezlimitovaný limit nabíjení?
    Popř. mi můžete poradit obecný postup do budoucna aby baterie netrpěla a vydržela co nejdéle.

    Budu každému vděčný za užitečnou radu.

    Optimalizované nabíjení 80% – iPhone 15 Pro #54426

    Zdravím také,
    každému může optimalizované nabíjení fungovat jinak, záleží jak ho pravidelně necháváte dobít.
    Každý uživatel zařízení používá jinak, nebo nabíjí různě.. někdo kdykoliv až když dochází baterie, někdo se snaží nechávat vybít na určité procenta a někdo prostě pravidelně na noc ať je tam procent kolik chce..
    Takže názory se mohou různit…
    A správné optimalizované nabíjení od výrobce, zpomaluje stárnutí baterie omezením doby kdy je v plně nabitém stavu. Tahle možnost vlastně sleduje váš denní režim nabíjení a podle něj by měla dobít na těch 80% a počkat a pak nabít na 100% až krátce předtím nežli budete iPhone používat.
    Ne vždy tomu tak je, záleží na pravidelnosti. Systém používá strojové učení.
    Dám příklad u sebe, (každý uživatel používá jinak!) iPhone pondělí až pátek nabíjím vždy na noc, připojím na napájení.. tel. se nabije už v deset nebo v jedenáct h. večer je na 80% a počká na třetí až čtvrtou hod. ráno, kdy zahájí nabíjení na 100%, abych když vstávám ráno, měl plnou kapacitu.
    A nekoukám na to jestli má tel. večer 20% nebo 60%…
    A když např. mi jednou až dvakrát za měsíc dle mého používání přes den dochází kapacita, dobiju v autě, v práci atd.. a stejně večer připojím přes noc, ať má procenta jakékoliv.
    Naopak víkend pokud jsem doma nechávám všelijak, i úplně vybít nebo klesnout na kritické hodnoty a pak připojím a iPhone třeba přes den nebo ráno se nabije na 100% hned, ikdyž mám zapnutou optimalizaci… Zřejmě si pamatuje a ví že v tuto dobu chci nabít celou kapacitu a např. odpo nebo večer vyrazit ven.. 🙂
    Takže každý to máme jinak s tou optimalizací…
    A obecný postup, mno nevím.. Já doporučuji na noc používat tu nejslabší nabíječku, které trvá déle nabití… A naopak když potřebuji přes den doplnit narychlo a hodně kapacitu, tak tu výkonnější a samozřejmě tím rychlejší.. Takže mám na noc 5W, v dílně třeba 10, v autě 18W.. cca asi tak..
    Ale určitě bude mít někdo jiný názor.
    Je to na každém kdo jak používá zařízení a také jak je baterie „stará“.. U nové v pohodě výdrž, ale jakmile se přehoupne rok nebo rok a půl, klesá dost dolů.. (jen vlastní zkušenost od modelů 4 nahoru)
    A hlavně…, baterie je spotřební díl telefonu, takže těžko nějakým soustředěním na nabíjení prodloužíte životnost o několik let..
    ps: příklad.. i novou baterii dokážete vyždímat za několik hodin, nebo vám vydrží dva dny, naopak stará vám může vydržet i den, nebo budete každé dvě hodiny pořád nabíjet a tahat s sebou power banku.. Vše jsem si již vyzkoušel 🙂
    Ať se daří s Pročkem 🙂

Odpověď na: Optimalizované nabíjení 80% – iPhone 15 Pro

celý text

.