Zavřít reklamu
  • Apple Pay pro dítě #47629

    Ahoj všichni, dokázal by mi někdo poradit ( Apple podpora mě poslala k šípku) jestli je nějaká možnost, jak zprovoznit ApplePay na IP 11 a AppleWatch 3 mé dcery (13)
    Bohužel jsem si jí před časem hodil do rodinného sdílení kvůli sdílení cloudu. Teď mě to samozřejmě nechce pustit, abych jí zprovoznil Apple Pay.
    V ČR je to prý omezeno až do 15 let.
    To by mě teda fakt zajímalo proč?
    Jsem z toho dost otrávenej, dřív měla Honor a hodinky Garmin a zvykla si tím platit.
    Vím, že je možnost všechno smazat a založit nové Apple ID ale to je až ta poslední, možnost.
    Někde jsem četl, že by mělo jít vytvořit ( asi jen v hodinkách ) něco jako položka kapesné a že bych jí tam peníze posílal. Ale jak by to mělo fungovat netušim.
    Díky za jakýkoliv názor, to že jsem blb, už vim dávno, tak to mi ani psát nemusíte. 😉
    Vím že je to zvláštní dotaz, ale zkusil jsem to.
    Předem dík.👍

    Apple Pay pro dítě #47630

    A keby jej zěnite ddatum narodenie v apple id ?

    Apple Pay pro dítě #47631

    Bohužel pokud má poddružený dětský účet tak nemůže využívat Apple pay. Pokud se tedy bavíme o posílání kapesného na kartu Apple pay cash tak ta bohužel není v ČR k dispozici.

    Apple Pay pro dítě #47633

    Díky za reakce,
    To datum samozřejmě změnit nejde. To mám za to, že jsem to vyplňoval poctivě.😉
    Ono je nejhorší, že česká podpora Apple, nestojí za nic.
    Navíc mají informace na stránkách přeložené z angličtiny, ale vůbec jim nedošlo, že tady je to nastavené jinak. Takže jsem si na ofiko stránkách přečetl, že je zde Apple Pay možné používat od třinácti let, ale samozřejmě se pak dozvím, že v ČR je od patnácti. To samé platí i pro ten kredit. No to jsem si zase jednou naběhnul. Stejně nechápu proč to tak je.
    Tak jediné pozitivní na tom je, že si to tady aspoň někdo přečte a dá si na to pozor.
    Ještě jednou díky za teakce.

    Apple Pay pro dítě #49173

    Ahoj,

    přesně tak, po přečtení těchto příspěvků mi to pomohlo se rozhodnout. Bohužel jsou to hlupáci.
    Syn má vlastní dětský účet a kartu, takže ho nebudu omezovat tím, že bych mu udělal dětský účet aby nemohl používat Apple Pay. Bohužel tím, že uvedu nesprávné datum, tak ten účet nepůjde správně dohledovat a hlídat.
    Dostane normální účet a pak ho budu omezovat lokálním nastavením s heslem a bude, jenom přijde o všechny výhody typu vzdáleného schvalování nákupů atd. Prostě budu muset být u toho a tu možnost mu odblokovat a pak zpět zase zablokovat. Achjo.

    Apple Pay pro dítě #49177

    @Rolph: ono to má svůj důvod, proč dítě nemůže mít Apple pay na svoji kartu. Pokud chce platit hodinkami a telefonem, zřiďte si Apple Cash Family - https://support.apple.com/cs-cz/HT211324. Pokud mu dáte dosplěácký účet jen kvůli "obejití" pravidel Apple pay, přicházíte o celou řadu dobrých funkcí pro ochranu dětí.

    Apple Pay pro dítě #49437

    @Marek: Jo, jenže se musí v telefonu globálně nastavit umístění do Spojených států ato je taky na h... .
    Další z nedomyšlených polopravidel, které nutí děti od malička lhát a používat polopravdy.
    U Airbank radí nalepit PK ze zadu na telefon = taky jako u blbých na dvorku.
    Mám dva adolescenty 12 a 13. Běžně si platí kroužky ze svých účtů ať ví, kolik to stojí, a nevidím jediný důvod k těm idiotským pravidlům od Applu.
    Nejde to nějak jinak?? Seriózně ??
    Díky

    Apple Pay pro dítě #49441

    no, on patrně ani Apple nevidí důvod k takovýmomezením, ale bohužel žijeme ve světě, kde pravidla určují politici a ti se rozhodli, že to bude takto a dítě do 13 let "nemá žádná digitální práva". Na druho ustranu to i dává smysl pro jejich ochranu a těžko se odděluje, co je "dobré" a co "zlé" a je jendodušší "zakázat" vše.

    Apple Pay pro dítě #50158

    Diky za info vsem. Sam jsem z toho taky spatnej. Pro me by bylo mnohem bezpecnejsi ji dat platbu na mobil pres Apple Pay (i za cenu toho, ze by to bylo na mou zodpovednost) nez ji dat kartu s PINem nebo dokonce hotovost.
    Za me teda dalsi minusy za to, ze jsem to na strankach jednoduse nenasel, ze to mame od 15ti let.

    Apple Pay pro dítě #50586

    Marek píše:
    @Bady: potřebujete Apple Cash Family - https://support.apple.com/cs-cz/HT211324

    to preci nefunguje v CR

    Apple Pay pro dítě #51163

    Pokročil jste v tom nejak? Řešim uplne to same

    Apple Pay pro dítě #51175

    Ja som musel pre 15 ročnú dcérku vytvoriť nový Apple ID, kde som ju zmenil na dospelú osobu, v EU sa to inak nedá spraviť.

    Apple Pay pro dítě #51832

    Tak se možná věci změnili k lepšímu...., doma dvě děti(12 a 14let), obě historicky iphone i apple watch, letos od ježíška bankovní účet s kartou.........., vyzkoušel jsem vše co šlo, přečetl jsem také vše co jsem dohledal a nakonec si objednal Apple telefonickou podporu na dnešní ráno....., paní skvělá, má dceru, přesně věděla o co jde....., pod jejich kontrolou jsme společně přes účty nastavili "nové narozeniny dětí", já se musel připijit do Apple ID, děti museli odsouhlasit na jejich Iphonech, Apple společnost umožnila........ a vše v klidu v rámci velmi příjemného hovoru vyřešeno👍👍👍👍 Fantastická práce absolutně bez ztráty kytičky.... Krásné svátky všem a Apple pay dětem!!!!

    Apple Pay pro dítě #51833

    Ono je to složitější, určitě to v budoucnu bude nějak ošetřeno. I malé děti by se měly v rámci stokorun naučit hospodařit s penězi.
    Zřejmě se APPLE sichroval, aby zejména v USA nebyl žalován, že dopustil, aby děti "vybílily" účet rodičům...

Odpověď na: Apple Pay pro dítě

celý text

.