Zavřít reklamu
  • jak přesunout obsah na iCloud #54567

    zdravím,
    předem se omlouvám asi za stupidní dotaz ale mám iPhone poprvé. Pořídil jsem iPhone 13 256GB, mám hodně fotek a videí. Paměť už je úplně plná, dokoupil jsem proto 2TB plán na iCloudu ve snaze tam přesunout hromadu starých alb. Myslel jsem si, že to bude fungovat tak, že si třeba označím nějaké staré album fotek z roku 2009 které se mi přesune z paměti telefonu na iCloud, bude furt dostupné v galerii fotek jen bude na iCloudu. Ale tuto volbu vůbec nikde nevidím.
    Co jsem v aplikaci fotky udělal tak zapnul vobu "icloud photos", dále jsem nastavil "optimize iPhone storage" ale paměť mi to v telefonu vůbec neuvolnilo. Doufám, že nemusím vzít kabel a ručně najít fotky, a přesouvat přes počítač a pak uploadnout do iCloudu, to by bylo na dlouho 🙁
    Je nějaký inteligentní a komfortní způsob jak to tam přesunout ?
    Děkuji moc

    jak přesunout obsah na iCloud #54568

    Jenze icloud neni tak uplne “uloziste-odloziste”

    jak přesunout obsah na iCloud #54570

    Ideální je záloha v počítači, poté vše potřebné nahrát na iCloud, klidně přes webové rozhraní - to je nejlepší. Také není dobré tam nacpat za každou cenu všechen bordel, co jsem kdy kde nafotil a natočil...😉. V mobile jen nastavit "Optimalizovat úložiště iPhone". Stáhnou se tam jen náhledy.
    Samozřejmě pokud mám milióny fotek a statisíce videí, může být problém to tam narvat...

Odpověď na: jak přesunout obsah na iCloud

celý text

.