Zavřít reklamu
  • MAIL – notifikace/oznámení #53755

    Dobrý den,
    aplikace Mail v mobilu nedává oznámení žádným způsobem (je jedno, jaké kombinace nastavení člověk provede). Oznámení nefunguje pro účet Gmail ani jiné emaily, které nastavím přes IMAP.

    Respektive, oznámení funguje, vždy ale jen tehdy, když „odemknu telefon“, ručně spustím aplikaci Mail a kliknu na konkrétní emailový účet.

    Nejde ani tak o "nepohodlnost", jako že hlavní funkcí, proč mobil mám, aby byl pracovně k zastižení, věděl, kdo mě shání a nemusel kvůli tomu každých pět minut spouštět nějakou aplikaci v mobilu.

    Gmail lze vyřešit instalací emailové aplikace od Google. V aplikaci Mail lze pak údaje a maily vnímat jako duplikované.

    Emailové účty přidané přes IMAP se mi ale takto obejít nepodařilo. Nepomůže ani instalace Outlooku (že by byla aplikace Mail nahrazena jinou, jako v případě Google). Opět jsem takto vyzkoušel snad všechny možné varianty nastavení, co jsem našel na internetu, vše bez výsledku.

    Na internetu je spousta (ale velmi podobných) návodů co dělat, aby oznámení začalo fungovat, vše je ale bez pozitivního výsledku, a to včetně Xkrát provedeného restartu/resetu/mazání/obnovy továrního nastavení iPhonu - píši o modelu iPhone 15 PRO.

    Nejsem iOS specialistou, ale přijde mi zvláštní, že aplikace Mail není nikdy zobrazena v seznamu aplikací běžících na pozadí. Jestliže aplikace Mail skutečně na pozadí neběží, logicky od ní nemohu očekávat oznámení, dokud ji ručně nespustím, jako se to reálně děje. Jakým způsobem ji ale mohu spustit, aby na pozadí běžela? Nebo je vůbec reálné, že můj problém způsobuje tato skutečnost, které jsem si všiml?

    V seznamu aplikací běžících na pozadí se zobrazuje jak aplikace Gmali, tak Outlook. Gmail funguje, oznámení z Outlook ne, asi tedy nejsem "na správné stopě".

    Máte prosím někdo stejný nebo podobný problém? Je nějaká šance, že se ozve někdo s řešením, prosím?
    Předem MOC děkuji!

Odpověď na: MAIL – notifikace/oznámení

celý text

.