Zavřít reklamu
  • 6s, nefunkční mikrofon během hovoru #44598

    Ahoj,
    nejsem si jistá, jestli zakládám vlákno do správné sekce, neboť nevím, jestli jde o hw nebo sw chybu... začal mi dnes blbnout iPhone 6s 64 GB (iOS 14.2). Zhruba do oběda jsem bez problémů telefonovala, pak jeden telefonát, kdy mě v průběhu hovoru přestala druhá strana slyšet. Chvli před tím, než se tak stalo, si kolega na drátě stěžoval, že v hovoru hodně šumí a praská a následně už mě neslyšel.
    Telefonát jsme zkusili ještě třikrát, ale druhá strana mě neslyšela už od přijetí hovoru. Prostě jako kdyby se mikrofon odporoučel do křemíkového nebe. Mezitím jsem zkusila restart telefonu, v průběhu telefonátu vypnout a zapnout mikrofon, hovor na hlasito. Našla jsem pak i nějaký návod, co zkusit - vypnout optimalizaci šumu, podívat se, jestli není mikrofon zakázaný, znovu restart, volat s vypnutým BT i wifi. Mezitím se objevila aktualizace iOS, kterou sem také pustila. Vyzkoušela jsem i video zadní a přední kamery, jestli se nahraje zvuk, kamera zvuk nahraje a ve videích jsem slyšet zřetelně.

    Asi hodinu a půl po tom všem jsem měla další hovor a stejně jako u předchozího, druhá strana mě chvíli slyšela a následně už sem slyšela jen já, ale mě na druhé straně slyšet nebylo (mikrofon sem si při hovoru určitě tváří nevypla). U opakovaného pokusu o hovor mě druhá strana neslyšela od přijetí hovoru.

    Dokázali byste poradit, co mám ještě zkusit? Nechce se mi před vánoci shánět nový telefon :/
    Nevím jestli to s tím může souviset, ale na telefonu mi od koupi (kupováno jako použitý telefon - ale z ověřeného bazaru před dvěma lety) nefunguje mikrofon na nic kromě videí a klasický hovor. Hovor přes FB messenger nefungoval nikdy, a aplikace jako soundhand nedokáže nahrát nic. Inbuilt diktafon také z mikrofonu telefonu nic nenahraje. Ve všech případech mám mikrofon pro takové aplikace povolený. Mohlo by to souviset? No, to je mi vlastně úplně fuk, hlavně bych mohla normálně telefonovat... Děkuji za rady

    6s, nefunkční mikrofon během hovoru #44605

    no, každá rada drahá, prostě si právě teď, před Vánocemi, kupte nový telefon.

Odpověď na: 6s, nefunkční mikrofon během hovoru

celý text

.