Zavřít reklamu
  • Vliv AirPods na naše zdraví #1259

    Ahoj, před pár měsíci se tu objevil článek o škodlivosti AirPods. Chci se tedy zeptat, jak je to s tou škodlivostí nyní po vydání AirPods (jestli již byly prováděny nějaké testy, apod.)? Samozřejmě, že drtivá většina elektroniky vyzařuje určitou radiaci, ale jen v malých dávkách. Obávám se, že když jsou sluchátka propojena přes Bluetooth a komunikují spolu skrze mozek člověka, tak by to mohlo způsobit rakovinu při nějakém delším používání. Díky za každý názor a příspěvek do této diskuze!

    Vliv AirPods na naše zdraví #7444

    To mají všechny sluchátka s Bluetooth, já mám Airpods od začátku ledna, to už jsem zjistil 😀

    Vliv AirPods na naše zdraví #7445

    Tak to som ešte nepočul, žeby neionizujúce žiarenie malo nejaký veľký vplyv na človeka okrem zohriatia. Ako ste nato prišli, že to spôsobuje rakovinu?

    [attachment=0]ElectromagneticRadiationSpectrum.jpg[/attachment]

    Vliv AirPods na naše zdraví #7446

    Rakovinu měly způsobovat telefony při telefonování. Mobilní sítě mají frekvence které zvyšují pravděpodobnost náhodných mutací jestli jsem to správně pochopil. Jednak ale jde o intenzitu, když jste 2x dále je intenzita 4x menší a když 10x tak 100x menší... telefon se musí dorozumět s vysílačem co je kilometr daleko a máte ho centimetr od mozku, to je síla. Bluetooth 4 jede tak na 10 metrů a nevím jestli jsou jeho frekvence škodlivé, hlavně jsou úsporné, wifi je prý silná, ale i tak je notebook na klíně škodlivý hlavně kvůli teplu pánové. Někteří lidé jsou na to citliví a bolí je z wifi hlava, ale o škodlivosti jsem nic nečetl. Co se týče šíření "přes člověka" tak to šíření je všemi směry, je jedno na kterou stranu je vysílač, představte si to jako žárovku.
    Četl jsem o italovi co telefonoval hodiny denně a po mnoha letech se mu začal tvořit nádor na mozku na pravém spánku. Ale reálně, telefony a všelijaké bezdrátové technologie jsou všude kolem a že se vedou spory o jejich škodlivosti i mezi odborníky znamená, že jestli škodlivé jsou, tak velmi málo. Podle mě vás ty sluchátka nestihnou zranit za celý život člověka natož sluchátek.

    Vliv AirPods na naše zdraví #7447

    Doplním, ital volal pracovně 15 let až 4 hodiny denně a nádor není zhoubný, jen kvůli němu teď neslyší na to ucho (tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...) soud mu nedávno uznal, že za rakovinu může telefon, což se stalo poprvé v historii a zaměstnavatel mu musí platit 500€ měsíčně nadosmrti. Ikdyž je rozhodnutí soudu jednoznačné, pravdou zůstává že to jen zvýšilo existující pravděpodobnost vzniku nádoru.
    To záření se celkově měří nějakým SAR [W/kg] v USA je povolený limit 1,6 v evropě se někdy 2007-2015 snížil ze 2,2 na 2,0 W/kg. Z iPhonů měl nejvyšší iPhone 6 (1,59), sedmička má 1,56... měří se i zvláště wifi nebo cellular ale to je dle mě blbost, ten telefon se koukne jestli nejsou nové maily a už to máte komplet.
    AirPods mají 0,466 W/kg, maximum, což bude při volání né poslechu. I kdybych se pletl tak čísla nelžou, tohle vám nic neudělá za celý život. Staral bych se o to až někdo jednou nacpe celý telefon do brýlí.

Odpověď na: Vliv AirPods na naše zdraví

celý text

.