Zdravím Appláci. Je to měsíc co jsem si pořídil svůj první Mac. Jedná se o MacBook pro 2015. Přecházel jsem z Win a jsem nad míru spokojený. Jen mám takový menší problém. Na youtube mám svůj playlist songů. Takže otevřu safari hodím do jednoho okna youtube a poslouchám a mezitím pracuji v jiném okně nebo na jiné ploše. Problém nastává když se má pustit další písnička. V okně se název změní jako že se načetla ale pokud na to okno nekliknu a nejsem na něm tak se písnička nepustí. Hledal jsem v nastavení něco ale nikde nic. Nějaká rada? Aby ta písnička hrála i bez toho abych na to youtube musel lést? díky
-
nepoužím právě vůbec nic
docela mě to štve protože musím mít to okno furt aktivní a to je docela problém...Pokiaľ viem, toto nieje chyba ale zámer, je to niečo ako "šetrič". Safari nespustí video, pokiaľ nieje tab aktívny z dôvodu toho, že jednoducho ak ho užívateľ nemá aktívny Safari vyhodnotí takýto tab ako nepoužívaný a tým jeho "proces pozastaví", takto sa Safari správa zrejme pri všetkych taboch. Šetrí sa tým výkon Macu pre práve aktívnu prácu, pamäť RAM a samozrejme aj energia, pokiaľ sa Mac používa na baterke. Neviem či na toto existuje nejaké riešenie. Odporúčam otvoriť tab s YouTube na samostatnom okne, prípadne ho hodiť do fullscreenu niekam bokom, kde bude len ten jeden tab, tým sa stane prioritný a teda neustále aktívny.
odškrtni "zastavovat pluginy" [url:5skvc2fx]http://store4.imghost.eu/2017/02/14/Snimekobrazovky2017-02-14v0.25.33.png%5B/url:5skvc2fx]