Ahoj všichni, Na mém Macbooku pro z roku 2012(?) mi při zapnutí naskočila bílá obrazovka s blikajícím otazníkem. Přes Apple support jsem se dostala cmd+ R do opravy disku, ale disk to nemohlo najít a ani opravit. Přes tu opravu disku mi to vlevo nenajde ani Macintosh HD, ale jen disk0 a pod tím Mac OS x base systems a tento disk nejde opravit, jde jen ověřit a poté napíše, že je zřejmě v pořádku. Zkoušela jsem všemožné restarty a nic nepomáhá. Nevíte někdo, co s tím? O data mi až tolik nejde, nic extra důležitého jsem tam neměla. Pomohla by mi intstalace nového OS? Moc díky za odpovědi :geek:
-
Ahoj, blikající otazník znamená že systém nemůže najít spouštěcí jednotku nebo soubory. Pokud máš více partišen tak bude problém jinde, ale jeden z možných fixů je realokovat velikost disku tam a zpět, ale to šlo myslím jen na 10.5 a 10.6. Tak to prostě přeinstaluj a dej vědět. Pokud ani to nepomůže, je možné že je problém v hardwaru.
Pokud by to byl vadný SSD, což je pravděpodobné, zkuste se podívat na disky Transcend. Cena je myslím přijatelnější, než originál.
pokud ti nejde o data, spusti instalaci, a v diskove utilite vytvor novy oddil pro mac (Logický svaze Mac OS rozšířený (žurnálový) v cele velikosti disku a zkus instalovat.
Aha, a to najdu tedy v te utilite? Dalsi problem je, ze kdyz se mac chce prihlasit na wifi, tak wifi doma sice najde, ale prestoze je heslo spravne, nevezme mi ho. Prihlasim se az pres hotspot z iphonu, uz mi ale "vyzral" 4GB 😀
Zkusim jeste tuhle moznost, kdyztak koupim novy disk a zkusim nainstalovat. Jen nevim, jaky si mam koupit 😐 😯
Teď tam mam tam pevný disk Seta 500gb.