Zavřít reklamu
  • Aký iMac? #430

Ahojte, vyberam svoj prvy pocitac od Apple. Volba padla na iMac kedze ho nepotrebujem prenasat a zaroven potrebujem vacsiu obrazovku nez MacBook. Displej postaci 21,5 palcovy, uz sa len rozhodnut pre specifikaciu. Najslabsi dvojjadrovy som zavrhol pre nizky vykon. Rozhodujem sa medzi: 1. 2,8 GHz Štvorjadrový procesor Intel Core i5 s výkonom 2,8 GHz (Turbo Boost s výkonom až do 3,3 GHz) 2. 4K displej a 3,1 GHz Štvorjadrový procesor Intel Core i5 s výkonom 3,1 GHz (Turbo Boost s výkonom až do 3,6 GHz) Displej nutne nemusi byt 4K, pocitac bude vyuzivany hlavne na kancelarsku pracu + vytvaranie videi, renderovanie atd, preto sa priklanam k 1. moznosti, myslite ze vykonnostne bude stacit? RAMka je vsade 8GB, to by asi malo stacit? Je moznost dokupit na 16GB, avsak neviem ci to je nutne.. Disk asi postaci klasicky 1TB... Mys alebo trackpad? Mate niekto tieto iMacy?

Aký iMac? #5291

Ahoj,

pouzivam Macbook 12 (8GB 256 SSD) prvu verziu zakupenu v akcii ked boli vypredaje a okrem trosku slabsej bateria pre moje kancelarske ucely a obcasne strihanie videa bohato staci. Ta velkost booku a ten display je uplna pohoda , presiel som z MacBook AIR 11 2014 a okrem vykonu co velmi nepotrebujem je to lahoda, na klavesnicu som si zvykol hned takze ked pisem na starsom mb tak uz registrujem aj rozdiel.Mam pocit ze ten prvy model ma problemy a ze mrzne su tu nejake vlakne tak hod okom, Macbook nema ziaden problem ani verzia Air.

Juraj

Aký iMac? #5293

Radši iMac s SSD než cokoli jiného, bude to uplně nejrychlejší.

Aký iMac? #5294

Mám iMac 27" bez retiny, tuším že 2013 late v nejnižší konfiguraci. Nejsem teď u něj tak nemůžu říct co přesně je uvnitř ale kámen úrazu je ten harddisk. Mezi procesory nejsou velké rozdíly, ram si můžeš rozšířit jednoduše rychle a celkem levně, ale rozhodně fusion drive nebo SSD.

Aký iMac? #5295

@jurajsun Diky za postreh akurat chcem zobrat desktop nie notebook 🙂

@MatoKRAL V najslabsej verzii nechcem brat, aj v predajni mi hovoril ze to je slaby ten 2-jadrovy 1,6 GHz, na kancelarske veci a tak v pohode ale na narocnejsie ulohy by uz mohol mat problem, a nechcem zobrat a potom lutovat. Preto minimum ten 4-jadrovy 2,8 GHz a pripadne 4K 4-jadrovy 3,1 GHz

@raskavil Pozeral som ze ten zakladny HDD 5400 je dost pomaly, tak rozmyslam bud nad Fusion Drive (avsak tam uz znizili SSD len na 24GB), alebo potom SSD 256GB, avsak to sa mi zda v porovnani s 1TB HDD 5400 malo 😕

@Johnny Ano mas pravdu pozeral som porovnavacie testy a tie fusion drive alebo SSD su ovela rychlejsie nez zakladny HDD

Napr:
    https://www.istores.sk/apple-imac-21-5-fhd-core-i5-2-8ghz-8gb-1tb-iris-pro-6200-sk_d59067.html
    https://www.istores.sk/apple-imac-21-5-4k-retina-i5-3-1ghz-8gb-1tb-iris-pro-6200-sk_d59068.html

Odpověď na: Aký iMac?

celý text

.