Google on päättänyt muuttaa käyttäjätileihin liittyviä sääntöjä. Jos et kirjaudu Google-tilillesi kahteen vuoteen, se poistetaan automaattisesti ja kaikki tietosi poistetaan. Googlella on asiasta seuraavaa sanottavaa.
Google työskentelee joka päivä kovasti suojatakseen sinua ja henkilökohtaisia tietojasi ja estääkseen luvattoman pääsyn Google-tilillesi sisäänrakennetun suojauksen avulla. Tehokas suojaus sisältää myös kehittyneiden tietosuojakäytäntöjen käytön palveluissamme, mikä miniNe rajoittavat henkilökohtaisten tiedostojesi ja niihin liittyvien tietojen säilytysaikaa meillä. Haluamme suojata henkilötietojasi ja estää luvattoman pääsyn tiliisi, vaikka et enää käyttäisi palveluitamme.
ProMuutamme Google-tilien käyttämättömyysjakson kaikissa palveluissamme kahteen vuoteen. Tänään voimaan tuleva muutos koskee myös jo käyttämättömiä Google-tilejä, eli niitä, joihin ei ole kirjauduttu sisään tai joita ei ole käytetty kahteen vuoteen. Käyttämättömät tilit ja niihin liittyvä sisältö voidaan poistaa 1. joulukuuta 2023 alkaen.
Mitä tämä tarkoittaa sinulle:
- Nämä muutokset eivät vaikuta sinuun, ellei sinulla ole Google-tiliä, jolle et ole kirjautunut sisään tai käyttänyt palveluita kahteen vuoteen.
- Muutos astuu voimaan tänään, mutta aloitamme tilien poistamisen aikaisintaan joulukuussa 2023.
- Jos tilisi katsotaan käyttämättömäksi, lähetämme sinulle useita muistutussähköposteja sekä asiaankuuluvaan osoitteeseen että palautusosoitteisiin (jos olet määrittänyt ne). Vasta sitten poistamme tilin ja sen sisällön. Muistutussähköpostit lähetetään vähintään 8 kuukautta ennen kuin tiliäsi koskevia toimenpiteitä tehdään.
- Poistetun Google-tilin Gmail-osoitetta ei voi käyttää uutta tiliä luotaessa.
Mitenonechat tili aktiivinen?
Helpoin tapa on kirjautua Google-tilillesi vähintään kerran kahdessa vuodessa. Jos olet kirjautunut tilille viimeisen kahden vuoden aikana, se katsotaan aktiiviseksi eikä sitä poisteta.
Muita tapoja pitää tilisi aktiivisena:
- Sähköpostien lukeminen tai lähettäminen
- Google Driven käyttö
- Videoiden katsominen YouTubessa
- Valokuvan jakaminen
- Sovelluksen lataus
- Google-haun käyttäminen
- Kirjautuminen Googlella kolmannen osapuolen sovellukseen tai palveluun