Zavřít reklamu

Když si pořídíte nový Mac a nepřetáhnete si do něj veškerá data ze starého, popřípadě pokud provedete čistou instalaci macOS, tak je po prvním spuštění systému nutné projít úvodním průvodcem, a poté stáhnout veškeré potřebné aplikace, které používáte. V případě, že patříte mezi jedince, kteří pro fungování na Macu potřebují mnoho aplikací, tak vám celý tento proces může zabrat hromadu zbytečného času, který strávíte hledáním, stahováním a instalováním. Dobrou zprávou ale je, že to jde o mnoho jednodušeji.

Jak na nový Mac rychle stáhnout veškeré potřebné aplikace

Co kdybych vám řekl, že existuje jednoduchá webová stránka, kde si jednoduše zaškrtnete ty aplikace, které chcete stáhnout, a poté je stáhnete všechny najednou jediným tlačítkem? Opravdu se jedná o realitu a nutno zmínit, že tento nástroj dokáže výrazně zjednodušit práci s novým Macem. Kromě obyčejných uživatelů tento nástroj využijí také IT specialisti, kteří mohou často zprovozňovat nové jablečné počítače. Postup pro jednoduché stažení všech potřebných aplikací na Mac je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste se přesunuli na webové stránky macapps.link.
  • Jakmile tak učiníte, tak si v jednotlivých kategoriích klepnutím vyberte aplikace, které chcete stáhnout.
  • Následně, po označení všech aplikací, stiskněte v pravém horním rohu tlačítko Install X apps.
  • Poté se vám zobrazí malé okénko s příkazem, který označte a zkopírujte jej.
  • Dále je nutné, abyste se na Macu přesunuli do nativní aplikace Terminál.
    • Tuto aplikaci najdete pomocí Spotlightu, popřípadě jej spustíte ze složky UtilityAplikacích.
  • Jakmile Terminál otevřete, tak se do něj přesuňte a zkopírovaný příkaz zde vložte.
  • Nakonec stačí, abyste na klávesnici stisknuli klávesu Enter, čímž se spustí instalace.
  • Pak už jen stačí vyčkat, až se veškeré aplikace nainstalují.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete využít webový nástroj macapps.link ke stažení všechny potřebných aplikací na Mac najednou. V případě, že jste již někdy podobně potřebovali najednou nainstalovat aplikace na počítačích s Windows, tak jste k tomu nejspíše využili webový nástroj Ninite, který je k dispozici již několik let. Webová stránka macapps.link je tak skvělou alternativou Ninite, akorát pro zařízení s macOS.

Dnes nejčtenější

.