Zavřít reklamu

Keď sa už zdá, že Apple vyriešil všetky problémy svojich spočiatku nepodarených máp, na hladinu internetu vyplávala ďalšia správa o ďalšej chybe tejto aplikácie. Ešte pred pár rokmi študenti istej univerzity v Afganistane pridali na mapu hlavného mesta fiktívne názvy ulíc, ktoré jednak symbolizovali žart a zároveň slúžili ako dočasné názvy ulíc, ktoré ešte neboli oficiálne pomenované. Tieto dáta sa nedopatrením dostali i na servery mobilnej aplikácie Apple Maps a teda viacerých používateľov zrejme prítomnosť ulice Bad Monkey v hlavnom meste Kábul zaskočili.

O kurióznych názvoch ulíc svet informoval zahraničný reportér ukrajinského pôvodu denníku Wall Street Journal Yaroslav Trofimov, ktorý svoje objavy zavesil na sociálnu sieť Twitter s hashtagom #TooGoodToBeTrue. Objavy zahŕňajú rôzne názvy vymyslené názvy ulíc, medzi ktoré patrí napríklad Bad Monkey, Hillbilly Hameed či napríklad Mojo Way. Naša redakcia však v oblasti našla i ďalšie zaujímavosti ako napríklad Russian Road, 40 Meter Road či Street 15.

kabul-mapy

Problémom služby OpenStreetMap je práve otvorenosť, ktorá vyplýva už z jej názvu. Mapovacia služba totiž umožňuje samotným používateľom editovať mapy, teda je možné vymyslieť si na mape vytvoriť vlastné lokality či názvy a preto môže dochádzať k problémom, pokiaľ sa rozhodne časti služby implementovať niektorá zo spoločností do svojich máp bez riadnej kontroly. Na vine je však vývojársky tým Applu, ktorý sa rozhodol vybrať staršiu verziu údajov a ešte stále ju neaktualizoval. Jedná sa tak o ďalší problém „legendárnych“ máp, ktoré zažili niekoľko prešľapov, medzi ktoré patrí i chybná navigácia v Austrálii, kde sa len v priebehu víkendu stratilo šesť ľudí. Práve pre svoje faux pas sa aplikácia podľa viacerých zahraničných webov usadila na prvom mieste v ankete o najhoršie produkty roku 2012, ako aj sa stala terčom posmeškov.

Zdroj: AppleInsider.com (odkaz)

Dnes nejčtenější

.