Zavřít reklamu

Správy ktoré sa objavili na japonskom blogu Macotakara naznačujú, že Apple plánuje pre AirPlay pridať podporu Bluetooth 4.0. Spoločnosť to údajne oznámila na MFi Technologickom Summite 2011 v Schenzhene. Taktiež potvrdila, že uvoľní novú certifikáciu čipov, ktoré by budúcej generácii iZariadení takéto spojenie umožnili.

AirPlay je technológia, ktorá umožňuje používateľom streamovať obsah z iPhonu, iPadu alebo iPodu touch do kompatibilných zariadení  cez Wi-Fi, ako je napríklad Apple TV. Pridanie alternatívnej podpory Bluetoothu 4.0 by malo za následok oveľa dlhšiu dobu streamovania, keďže ma výrazne nižšiu spotrebu oproti Wi-Fi. Predpokladá sa, že v budúcnosti by týmto krokom mohlo nastať rapídne zvýšenie trhového podielu AirPlay technológie.

V súčasnosti Bluetooth vo verzii 4.0 obsahuje iPhone4S, ktorý je zatiaľ jediným smartfónom na svete s touto technológiou. Ďalej sú to Mac Mini a MacBook Air, zavedené na trh v tomto roku.

Airplay

Uvidíme, či sa to nakoniec Applu podarí. Ak áno, prinieslo by to nielen už spomenuté nižšie energetické nároky na prenos dát, ale aj spätnú kompatibilitu s možnom ešte väčším portfóliom zariadení od rôznych výrobcov.

*Zdroj: Macotakara.jp

Dnes nejčtenější

.