Zavřít reklamu

Jednou z věcí, která mnohým zákazníkům na HomePodu vadí, je jeho uzavřenost. Pokud byste si totiž přes něj chtěli přehrát hudbu ze Spotify, nezbude vám nic jiného než ji do HomePodu streamovat skrze AirPlay, zatímco Apple Music podporuje reproduktor již “v základu”. Toto omezení však nejspíš nemrzí jen jablečné uživatele, ale i samotné Spotify, které se pokusí podle nejnovějších informací celou zápletku vyřešit po svém.

Portál MusicAlly narazil na webu Spotify na velmi zajímavé nabídky práce, které naznačují jedinou věc – příchod vlastního hardwaru. Společnost zabývající se streamováním hudby totiž do svých řad hledá pracovníky, kteří budou schopni hardware vytvořit, starat se o dodavatelský řetězec a zkrátka veškeré věci kolem produktu korigovat. A jelikož je Spotify zaměřena na již zmíněné streamování hudby, je více než pravděpodobné, že se bude její hardware týkat právě tohoto. Jako nejpravděpodobnější varianta se tak logicky jeví právě reproduktor, skrze který by šla hudební knihovna přehrávat.

Jeden z inzerátů, který se na webu objevil:

spotify-ad-700x349

Krok Spotify by nebyl překvapivý 

Ačkoliv se může zdát vývoj vlastního reproduktoru jako sci-fi, Spotify nejspíše nic jiného nezbývá. Nedávno jsme vás totiž informovali o tom, že se v USA prudce zvyšuje obliba konkurenčního Apple Music, což může být pro Spotify v dlouhodobém horizontu velký problém. Odliv jeho uživatelů by totiž znamenalo výrazné snížení zisků. A právě HomePod, na kterém si nejjednodušeji přehrajete právě Apple Music, úpadku Spotify napomáhá. Podle některých studií se totiž dá předpokládat, že se majitelé chytrého reproduktoru od Applu k předplacení jeho streamovací služby rozhodnou a to dokonce i za cenu, že by zradili jinak skvěle sloužící Spotify. Kdyby se však podařilo Spotify svůj reproduktor skutečně vyrobit, mohli by si lidé vybírat reproduktor i podle preferované streamovací služby, což by odliv jeho uživatelů alespoň částečně přibrzdilo, ne-li zastavilo.

Měl by se začít Apple o úspěch HomePodu obávat?

Těžko v tuto chvíli říci, co vše by reproduktor od Spotify zvládal a zda by byl “smart” či jen na přehrávání hudby. Pokud se však Spotify k jeho vytvoření skutečně odhodlá a podaří se mu jeho kvalita zvuku dotáhnout minimálně na úroveň HomePodu, mohl by mít jablečný reproduktor opravdu velkého protivníka. Právě kvalita zvuku z něj totiž dělá z velké části to, čím je. Pokud by však na trh dorazil reproduktor se stejným zvukem a podporou služby, která je ve světě stále populárnější než Apple Music, nejspíš bychom byli svědky opravdu zajímavého souboje, jehož vítěze se dopředu předpovídat neodvážíme. Není totiž pochyb o tom, že si HomePod kupuje mnoho lidí jen a pouze kvůli kvalitnímu zvuku.

spotify-macos-fb

Dnes nejčtenější

.