Zavřít reklamu

Apple Pencil

Apple včera vydal druhou public betu operačního systému iOS 9.3. I po nainstalování druhé beta verze uživatelé iPadu Pro a Apple Pencil zjistili, že jejich tužka stále nefunguje tak, jak byli zvyklí. První dvě beta verze systému iOS 9.3 značně omezují funkčnost Apple Pencil. Od loňského uvedení na trh Apple Pencil spolehlivě pracovala jako plnohodnotné dotykové pero pro iPad Pro. Se systémem iOS 9.2.1, ji lze stále použít ke spouštění aplikací, scrollování a pro všeobecné použití i s aplikacemi, které pro Apple Pencil nebyly navrženy. Nicméně po nainstalování první beta verze iOS 9.3 se vše změnilo.

Apple Pencil již neumí scrollovat, otevírat aplikace a nelze s ní ovládat ostatní aplikace. Vše bylo přisuzováno tomu, že se jedná pouze o „beta chybu“ a uživatelé Apple na tento fakt upozornili. Po vydání druhé bety se však nic nezměnilo. To vede ke spekulacím, že tato omezení Apple udělal záměrně a dočkáme se jich i v plné verzi iOS 9.3.

Pokud Apple tedy omezuje funkce úmyslně, tak je to pravděpodobně z důvodu, že se jedná o snahu uvést Apple Pencil pouze jako nástroj na kreslení. Jony Ive sám minulý rok řekl, že se obává toho, aby si lidé Apple Pencil nepletli s „obyčejným“ zařízením nahrazujícím náš prst při běžných operacích. „Buďte si naprosto jistí, že se rozhodně nesnažíme nahradit roli prstu…“ řekl Ive pro zahraniční magazín.

Než se dočkáme plné verze iOS 9.3, se toho může změnit ještě mnoho. Zda-li Apple omezil funkčnost úmyslně, nebo se jedná o chybu v beta verzi se ještě uvidí.

Apple Pencil

*Zdroj: appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.