Zavřít reklamu

Automobilový infotainment Apple CarPlay je pro mnoho jablíčkářů nepostradatelnou součástí jejich automobilů, čemuž se vzhledem k jeho příjemné využitelnosti absolutně nedá divit. I proto mnozí z nás již vyhlíží představení iOS 18, v rámci kterého se Apple o CarPlay velmi pravděpodobně alespoň na krátko taktéž rozpovídá a světu prozradí, co si pro něj připravil. Faktem však je, že tři jeho funkce už oficiálně oznámil před pár týdny skrze tiskovou zprávu. Jedná se konkrétně o funkce z kategorie Zpřístupnění a není od věci si je připomenout.

Mezi funkce zpřístupnění, které nově přicházejí do CarPlay, patří Hlasové ovládání, Barevné filtryRozpoznávání zvuků. S Hlasovým ovládáním mohou uživatelé procházet CarPlay a ovládat aplikace hlasovými povely. Díky Rozpoznávání zvuků si mohou neslyšící a nedoslýchaví řidiči či spolujezdci zapnout výstrahy a dostat upozornění na klaksony a sirény. Barvoslepým uživatelům umožňují Barevné filtry snazší používání rozhraní CarPlay s dalšími funkcemi zpřístupnění, jako je Tučný text a Velký text.

Apple-accessibility-features-Vehicle-Motion-Cues_big.jpg.large_2x

Co dalšího si Apple pro CarPlay v iOS 18 připraví můžeme v tuto chvíli jen hádat. Obecně se ale dá říci, že zrovna v případě CarPlay bývá ohledně novinek relativně strohý a tak kromě tapet žádné další větší upgrady nečekáme. Ale kdo ví, třeba nám kalifornský gigant nakonec vypálí rybník.

Dnes nejčtenější

.