Zavřít reklamu

Mnozí z vás jistě zaregistrovali, že začátkem minulého měsíce aplikace YouTube na Apple TV zavedla vlastní screensavery, které nahradily oblíbené Aerial screensavery od Applu. Myšlenka jistě dobrá, výsledky nebyly dobré – screensavery u mnoha uživatelů vyvolaly vlnu nevole. Nyní se zdá, že YouTube po vyslyšení četných stížností tento krok vzal zpět.

Jak uvedl Joe Rosensteel, který jako jeden z prvních o této změně informoval, YouTube již nenahrazuje screensaver Apple TV. Dříve se po určité době nečinnosti v aplikaci YouTube začala zobrazovat náhodná prezentace obrázků a videí místo uklidňujících videí Aerial. Na základě Rosensteelových testů se zdá, že YouTube se konečně rozhodl naslouchat uživatelům a přestal na Apple TV vynucovat svůj vlastní screensaver. Ačkoli samotná aplikace nebyla aktualizována, společnost Google pravděpodobně provedla změnu na straně serveru, která tyto screensavery deaktivovala.

Rosensteel na svém blogu napsal: „Abych ověřil Glennovy informace, zkontroloval jsem svou Apple TV v obývacím pokoji, která stále běží na tvOS 17.4. Žádný screensaver YouTube. Zeptal jsem se i jinde a lidé potvrdili, že již nezaznamenávají dříve hlášené chování screensaveru.“ Pro uživatele Apple TV je to rozhodně dobrá zpráva. Přestože screensavery YouTube byly neškodné, někteří lidé se obávali, že by je aplikace v budoucnu mohla využívat k zobrazování reklam. Letos na začátku roku dokonce jeden z vedoucích pracovníků Googlu, Philipp Schindler, naznačil, že společnost testuje způsob, jak zobrazovat reklamy na televizích, když je video pozastaveno. Zastavila vám aplikace YouTube také nahrazování screensaveru Apple TV? Podělte se o své zkušenosti v komentářích níže.

Dnes nejčtenější

.