Zavřít reklamu

Samaritán

Třináctiletý Sam Cleary má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou.

Motel smrti

Když rozhádaným manželům dojde, benzín rozhodnou se přespat v nedalekém motelu. Brzy však zjistí, že se ocitli ve své nejhorší noční můře. Zdejší majitelé je sledují na každém kroku pomocí skrytých kamer a začne jim jít o život, když zjistí že se stali jen loutkami ve vražedném pornu…

Hadí plyn

Filmová odysea o cestě do uzavřené oblasti na hranici mezi orientálním a okcidentálním světem, do nitra emocionální paměti a temných zákoutí lidské mysli, do míst, kde na sebe naráží lidská potřeba podvolit si přírodu, vysát její duši i přírodní zdroje a ulovit nebo pokořit vše živé v ní. Podobenství o cestě do míst, kde už neplatí civilizovaná pravidla a realita osciluje mezi racionalitou a snem. Podobenství o vlastních obavách z násilí, o hledání zdravého a nedestruktivního vztahu k lásce a sexualitě, o ochotě najít pochopení rozlišovat mezi uprchlíky a vetřelci.

Třináct životů

„Třináct životů“ je film podle skutečné události, kterou sledoval celý svět. Strhující výpověď o záchraně thajského chlapeckého fotbalového týmu, který po přívalovém dešti zůstal uvězněn v zaplavené jeskyni Tham Luang.

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.