Zavřít reklamu

Že zažívá Apple na jednom z nejdůležitějších trhů posledních let velkou prodejní krizi s iPhony není žádným tajemstvím. Řeč není samozřejmě o ničem jiném než o Číně, ve které se mu v minulosti velmi dařilo, avšak nyní na ní již dlouho paběrkuje a nezdá se, že by tomu mělo být v dohledné době jinak. Relativně nedávno zde totiž zkusil nasadit agresivní slevy na nejnovější iPhony, které mu však k opětovnému nastartování prodejů nepomohly. Nyní proto přichází s ještě silnějším kalibrem. 

Jelikož se nyní v Číně daří hlavně domovskému Huawei a Xiaomi, rozhodl se nyní Apple coby odpověď na jejich úspěch spustit další kolo velkých slev na nejnovější iPhony. Ve svém oficiálním obchodě provozovaném přes Alibaba Group Tmall proto nyní své nejnovější telefony zlevnil až o 2300 juanů, což je v přepočtu 7245 Kč. Například oblíbený iPhone 15 Pro Max, jehož předešlé generace se těšily v předešlých letech v Asii obří popularitě, je nyní díky slevě dostupný jen za 7949 juanů, tedy asi 25 000 Kč a to samozřejmě s DPH a dalšími poplatky. Jen pro představu, na Heuréce naleznete iPhone 15 Pro Max 256GB nejlevněji za 30 274 Kč a to se ještě můžeme bavit o spolehlivosti dané nabídky. 

Zda se Applu podaří výraznými slevami na své nejnovější iPhony u Číňanů zabodovat a prodeje svých telefonů tak v zemi oživit se samozřejmě ukáže až za pár dnů či týdnů. Je nicméně velkou otázkou, jak často si bude moci Apple podobné akce dovolit vzhledem ke zbytku světa. Přeci jen, jablíčkářům se určitě nebude líbit, že zatímco v jedné zemi jsou iPhony prodávány za určitou cenu, v jiné jsou díky exkluzivním slevám pro posílení prodejů k dispozici podstatně levněji. Apple tedy v tomto směru balancuje na velmi tenkém ledě.

Dnes nejčtenější

.