Zavřít reklamu

Milovníci her z devadesátých let pozor! Na App Store dorazil emulátor Gamma, díky kterému si můžete zahrát klasické tituly z původní PlayStation přímo na vašem iPhonu nebo iPadu.

Nařízení Evropské unie, kterému se Apple musel letos chtě nechtě podřídit, přináší kromě jiného také řadu výhod pro uživatele – patří mezi ně nejen sideloading, tedy možnost stahování aplikací mimo App Store, ale také možnost stahování aplikací herních streamovacích služeb nebo nejrůznějších herních emulátorů přímo z App Storu. Gamma k emulaci her nevyžaduje žádné soubory BIOS, což může být pro uživatele výhodou. Aplikace nabízí podobné rozhraní jako Delta emulátor, který je mezi uživateli již dobře známý. Stejně jako Delta umožňuje Gamma přizpůsobit vzhled ovládacích prvků na obrazovce a podporuje připojení Bluetooth ovladačů i drátových klávesnic.

Pro ukládání herních dat a záloh nabízí Gamma hned dvě možnosti – můžete využít buďto úložiště na Disku Google nebo na Dropboxu. Díky tomu nebudete omezeni pouze interní pamětí zařízení a své rozehrané hry budete mít vždy k dispozici. Redaktoři serveru AppleInsider podle svých vlastních slov při zkoušení zmíněného emulátoru zaznamenali menší problémy s chodem některých her. Vývojář aplikace, ZodTTD, má ovšem bohaté zkušenosti s vytvářením emulátorů pro iOS. V minulosti vytvořil úspěšné emulátory pro konzole Nintendo 64 a TurboGrafx-16, a tak věříme, že se tyto počáteční nedostatky brzy podaří vyřešit. Gamma je zatím v rané fázi, ale pro fanoušky PlayStationu a retro hraní na mobilních zařízeních to může být zajímavá volba. Aplikace je zdarma ke stažení na App Store.

Emulátor Gamma najdete v App Store

Dnes nejčtenější

.