Zavřít reklamu

Už za pár hodin vypukne první letošní Apple Keynote, na které by měl Apple podle veškerých dosavadních úniků informací představit novou generaci Apple Pencil spolu s iPady Air a Pro. Vzhledem k blížícímu se odhalení novinek tak asi nikoho nepřekvapí, že se kalifornský gigant na tuto chvíli připravuje i na svém webu, který pozvolna chystá na zveřejnění nových marketingových materiálů ke všem novinkám. A právě při této přípravě mu vyklouzl název chystané Apple Pencil. 

V kódu japonské mutace oficiálního webu Applu odhalili vývojáři před pár hodinami text, který hovoří o Apple Pencil Pro. Existence tohoto textu byla následně potvrzena i vývojáři spolupracujícími s portálem 9to5mac, přičemž krátce poté byl z webu Applu text smazán, jelikož na něj začala upozorňovat média po celém světě. V textu, který je pravděpodobně meta popisem animované grafiky, stálo konkrétně toto: „Skládaný zelený, žlutý, oranžový a modrý papír tvoří logo Apple. Uvnitř loga je vidět ruka tvůrce, který drží Apple Pencil Pro a kreslí.“

Použití názvu Apple Pencil Pro je do jisté míry překvapením vzhledem k tomu, že se bude jednat vůbec poprvé, co Apple „Pro“ v souvislosti s Apple Pencil použije. Přitom když představil její předešlou generaci v roce 2018, která byla taktéž de facto Pro vzhledem ke svým funkcím i kompatibilitě jen s iPady Pro, stejné pojmenování se přímo nabízelo. Tehdy však ještě nebyly „Pro“ označení v jeho portfoliu tak rozšířené, kvůli čemuž se dost možná rozhodl pro prozatimní nepoužití. 

Dnes nejčtenější

.