Zavřít reklamu

Do veleoblíbeného komunikátoru WhatsApp se chystají hned dvě novinky, přičemž jednu lze bez jakékoliv nadsázky označit za opravdu zásadní, ne-li pak vůbec nejzásadnější za poslední dobu. Vývojářům přispívajícím na web WABetaInfo se totiž podařilo v betě WhatsApp objevit vytáčení v aplikaci spolu s novými možnostmi pro skryté skupiny v Komunitách, přičemž první jmenovaná novinka je rozhodně zajímavá. 

Vytáčení do aplikace přidává WhatsApp podle všeho pro případ, že člověk bude chtít zavolat neuloženému kontaktu, s jehož uložením nepočítá ani do budoucna (tedy například při řešení různých bazarových prodejů a tak podobně). Novinka pak bude fungovat de facto stejně jako klasický číselník v aplikaci Telefon, kdy na ní zkrátka jen „nacvakáte“ telefonní číslo kontaktu z WhatsApp a následně jej vytočíte. Hovor se přitom uskuteční přes internet a nikoliv mobilní síť, takže bude zdarma. Rozhodně se tedy jedná o zajímavou novinku, která přinese zpříjemnění nárazové komunikace. 

Druhou novinkou jsou pak výše zmíněné nové možnosti pro skryté skupiny v Komunitách. Konkrétně správcům těchto komunit přibude možnost tiše skrýt určité skupinové chaty ze seznamu komunitních skupin, aby je ostatní neviděli a mohly se v nich tak řešit například soukromá témata témata. Ve výsledku tedy tato novinka zvýší možnosti soukromé komunikace v aplikaci, což je rozhodně zajímavé. Bohužel, ani u jedné novinky není v tuto chvíli jasné, kdy přesně do aplikace dorazí, ale je jejich testování ve finální fázi, dlouho čekat určitě nebudeme. 

Dnes nejčtenější

.