Zavřít reklamu

Zářijové představení iPhonů 16 (Pro) je sice ještě stále relativně daleko, Apple se však na něj již intenzivně připravuje. Testovací výroba nových iPhonů či minimálně komponentů pro ně totiž podle řad zdrojů běží podle plánu, čímž by si měl Apple zajistit bezproblémový zářijový launch novinek. A právě díky testovací výrobě se nyní dostala na světlo světa velmi zajímavá fotka odhalující základní desku iPhonu 16 Pro Max. Tu na svém účtu na X zveřejnil spolehlivý leaker MajinBu s tím, že je k vidění v galerii níže. 

Na snímku, který leaker sdílel, je sice značná část desky zakrytá kvůli identifikaci a tedy případnému odhalení toho, kdo jí vynesl, nicméně i přesto nám umožňuje si o chystaných iPhonech 16 Pro Max udělat velmi zajímavý obrázek. Už samotný tvar desky je totiž dost zajímavý. Zatímco v předešlých letech používal Apple desky obdélníkové, nyní se vrací ke tvaru písmene L, přičemž důvodem má být změna tvaru baterií. Ty totiž budou letos naopak obdélníkové, zatímco v předešlých letech byly právě do písmene L. A jelikož baterie v iPhonu základní desku nepřekrývá, musí jí Apple nadesignovat tak, aby vedle ní co nejlépe tvarově „sedla“, což vidíme právě zde. Baterie pro iPhony 16 Pro Max tedy budou prakticky 100% opět obdélníkového tvaru. 

Právě změna tvaru baterie přitom může být dalším potvrzením toho, že je chce Apple opatřit novým typem obalu, který by měl zajišťovat celkově kvalitnější odvod tepla a tedy i minimalizaci přehřívání telefonu. O tomto upgradu se ostatně hovořilo již v předešlých týdnech s tím, že Apple na podobných bateriích pracuje, přičemž změna jejich tvaru může právě s touto novinkou souviset například kvůli zjednodušení výroby. Protože vyrábět obal na obdélníkové baterie je logicky snadnější než na ty ve tvaru L. Jedná se však jen o ničím nepodložené spekulace, které ve výsledku potvrdí až podzim a první rozebrání novinek do posledního šroubku. 

Dnes nejčtenější

.