Zavřít reklamu

Používání pouzdra

I když se AirPods prodávají s nabíjecím pouzdrem, samotná pouzdra nejsou úplně odolná proti prachu a vodě. Z tohoto důvodu může externí pouzdro pomoci zajistit, aby vaše AirPods byly mimo dosah nebezpečí. Naštěstí je na trhu k dispozici mnoho pouzder na AirPody s různou úrovní ochrany. V závislosti na vašem životním stylu se můžete rozhodnout investovat do silikonového pouzdra, pevného pouzdra nebo dokonce pouzder s dalšími funkcemi, jako jsou klipsy.

Mějte na paměti, že i když pouzdra na AirPody navržená pro uchycení na tašky mohou být praktická, mohou také přitahovat pozornost potenciálních zlodějů. Vystavování AirPodů během jízdy vlakem nebo chůze po ulici může zkušené ruce snadno vyzvat k odepnutí pouzdra a zmizení v davu. Obecně platí, že externí pouzdra na AirPods by se měla brát pouze jako další vrstva ochrany, nikoli jako jediná. V ideálním případě by vaše AirPody nikdy neměly být vystaveny povětrnostním vlivům ani cizím lidem, kteří by je mohli ukrást.

Pouzdra na AirPody a další příslušenství zakoupíte například zde.

Důkladné čištění

Stejně jako u všech věcí, i o AirPods je třeba se náležitě starat a čistit je, aby vám co nejdéle vydržely. Při pravidelném používání se v nich může hromadit ušní maz, prach a nečistoty, které mohou ucpat reproduktory nebo mikrofony a způsobit jejich nefunkčnost. Bakterie z vašich AirPodů vám mohou v krajním případě také způsobit nepříjemné infekce. Z tohoto důvodu je důležité AirPods pravidelně čistit. Při čištění AirPods společnost Apple doporučuje používat ubrousky s 70% isopropylalkoholem, 75% etanolem nebo dezinfekční ubrousky. Apple dále doporučuje vyhnout se produktům s bělidlem a peroxidem vodíku. Nedoporučuje se také používat papírové kapesníčky, aby nedošlo k poškození vnitřních součástí. Naopak používejte k čištění AirPods pouze čistý, suchý a bezvláknový hadřík (a nezapomeňte vyčistit také pouzdro).

Péče o baterii

Stejně jako každé zařízení napájené lithium-iontovou baterií, i AirPods vyžadují trochu pozornosti pro dlouhodobé zdraví baterie. Nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je zabránit přebíjení AirPods tím, že je necháte příliš dlouho připojené k neoficiálnímu nabíjecímu příslušenství. Stejně tak nenechávejte AirPods příliš dlouho vybité. Nejlepší je používat pouze nabíjecí příslušenství certifikované společností Apple, které je navrženo tak, aby vaše AirPody nabíjelo tím nejlepším způsobem.

Vyvarujte se extrémním teplotám

Podle společnosti Apple jsou AirPods určeny k použití při okolní teplotě 0–35 °C. Cokoliv vyššího nebo nižšího než tento rozsah může způsobit problémy s výkonem nebo dokonce dlouhodobé poškození vašich AirPods a jejich baterií. Pro lidi, kteří používají AirPody během jízdy autem, není neobvyklé je v autě omylem nechat. Ponechání v uzamčených autech nebo na přímém slunci v horký slunečný den může AirPody poškodit. Pokud zjistíte, že vaše AirPods byla na horku příliš dlouho, nenabíjejte je hned a počkejte, až vychladnou, než je znovu zapojíte.

Používání AirPods venku při mrazivých teplotách může také vést k náhlému vypnutí. To může nejen dočasně ovlivnit výdrž baterie vašich AirPods, ale může také vést k vlhkosti, která může vést ke korozi interních komponent.

Pozor na tekutiny

Na rozdíl od některých konkurenčních sluchátek nejsou AirPody vyrobeny pro aktivity výrazněji spojené s vodou. Přestože společnost Apple upozorňuje, že AirPods Pro, AirPods (3. generace) a pouzdro MagSafe Charging Case pro AirPods (3. generace) jsou odolné proti vodě a potu, neznamená to, že by tyto produkty byly vyloženě vodotěsné. Kromě vody společnost Apple také varuje uživatele, že krémy, repelenty proti hmyzu a další chemikálie mohou negativně ovlivnit vodotěsné těsnění a akustické membrány.

Pokud byly vaše AirPods náhodně ponořeny, nejprve je osušte. Poté se co nejdéle vyvarujte používání nebo nabíjení AirPods a před vložením do pouzdra je důkladně vysušte. Také je důležité pochopit, že stupeň odolnosti proti potu a vodě není trvalý. S postupem času budou vaše AirPods náchylnější k poškození. Pokud tedy chcete, aby vaše AirPods fungovaly déle, je nejlepší je držet dál od všeho, co souvisí s vodou, včetně sprchování, plavání nebo dokonce chůze v dešti.

Dnes nejčtenější

.