Zavřít reklamu

Vydělat velké peníze doslova z minuty na minutu je snem mnoha lidí. Přesně to přitom na první pohled umožnila před pár dny chyba v App Store Connect, která udělala ve statistikách z některých vývojářů dolarové milionáře. Co naplat, že se stahování jejich aplikací na iPhonech prakticky vůbec nezměnilo. 

Chyba v App Store Connect, konkrétně pak v analytické sekci tohoto nástroje, způsobila konkrétně to, že data ohledně výdělků pramenícího z App Store byla nesprávně zobrazována a to konkrétně i o více než 999 % oproti normálu. Díky tomu mnozí malí vývojáři zvyklí vydělávat „drobné“ najednou v App Store Connect viděli, že jim příjmy z obchodu vyskočily zničehonic i na více než 10 milionů dolarů. 

59284-121005-appstoreconnectoops-xl

Vzhledem k tomu, že se jednalo o skutečně skokový růst, který šel při zobrazení statistik příjmů z předešlých dnů či týdnů prakticky 100% vyloučit, bylo vývojářům okamžitě jasné, že se jedná o chybu systému. I tak ale sociální sítě zaplavili příspěvky o tom, že právě prožívají své nejšťastnější období v životě, protože se jim konečně podařilo prosadit se v App Store. Na první pohled úsměvná chyba však může mít ve výsledku za následek i nemalá negativa. Některé vývojářské společnosti totiž mají zautomatizované výdaje za reklamu, které běží na základě hodinových výnosů zjišťovaných právě přes App Store Connect. Tyto firmy se tak mohly potýkat se skokovým navýšením výdajů za reklamy v App Store. Dá se nicméně předpokládat, že by se s nimi Apple domluvil na kompenzacích a vrácení peněz. Přeci jen, vše by pramenilo z jeho přešlapu v App Store Connect. 

Dnes nejčtenější

.