Zavřít reklamu

Zatímco loňský rok byl na nové iPady skoupý, letos by nám měl Apple vše v maximální možné míře vynahradit. Již za pár týdnů se totiž světu představí nové iPady Air a Pro, přičemž aktualizace  základního modelu a modelu mini by neměly taktéž trvat dlouho. Tedy alespoň podle skvěle informovaného reportéra Marka Gurmana z Bloombergu. 

Gurmanovy zdroje přišly před pár hodinami konkrétně s tím, že vývoj nové generace low-endového iPadu spolu s iPadem mini v současnosti intenzivně probíhá s tím, že k představení obou modelů by mohlo dojít koncem letošního roku. Ani v jednom z případů se nicméně neočekává žádná revoluce. Jak základní iPad, tak model mini se totiž mají dle Gurmana dočkat maximálně nového procesoru spolu s několika dalšími drobnosti v čele s lepším fotoaparátem či vylepšeným displejem v případě modelu mini. Ten by již neměl trpět takzvaným želé efektem, na který si někteří jablíčkáři stěžují u současného modelu kvůli tomu, že při scrollování se jedna polovina displeje mírně zpožďuje oproti druhé. 

Vzhledem k minimu upgradů je však ve výsledku určitým pozitivem fakt, že by nové iPady neměly zdražovat. Zároveň je v případě základního modelu vcelku pravděpodobné, že jej Apple bude nabízet po boku iPadu představeného v roce 2022 coby jeho dražší variantu s lepšími technickými specifikacemi. K iPadům v moderním designu bez Home Buttonu a se symetrickými rámečky bychom se tak díky tomu mohli konečně dostat levně. 

Dnes nejčtenější

.