Zavřít reklamu

Apple se v posledních týdnech a měsících doslova mění před očima. To, co bylo ještě donedávna naprosto nemyslitelné, se totiž stává čím dál častěji realitou, přičemž další taková věc byla právě oznámena na vývojářském portále Applu. Řeč je konkrétně o podpoře emulátorů her, proti kterým Apple de facto od vzniku App Store bojoval. To se ale nyní mění. 

delta-altstore-game-emulator-ios.jpg

Emulátory her umožňují velmi jednoduše řečeno spustit na určité platformě software, který pro ní nebyl určen. Jedná se tedy svým způsobem o porty softwarů, které jsou upravené právě pro danou platformu. Vzhledem k tomu tak asi nepřekvapí, že suverénně nejčastěji se lze setkat s emulátory nejrůznějších her z retro konzolí, které již v současnosti neseženete. A o to víc ve výsledku zamrzelo, že Apple proti emulátorům v App Store dlouhodobě bojoval a do obchodu je nevpouštěl. Čas od času se sice podařilo na iPhony „propašovat“ skrytý emulátor některé z retro her, jakmile to však Apple zpětně zjistil, se hrou neměl slitování. 

Právě to se ale nyní mění. Apple totiž zřejmě kvůli nátlaku ze strany regulačních úřadů po celém světě mění pravidla App Store a emulátory her do svého obchodu s aplikacemi začíná nově vpouštět. Díky tomu je tak bude mít ve výsledku stále pod kontrolou, o což mu jde především. Otevření iPhonů sideloadingu v EU s příchodem iOS 17.4 se totiž ve výsledku brány pro emulátory  taktéž rozevřely dokořán, avšak stylem, který není pro Apple tak úplně žádoucí. Kontrolu aplikací distribuovaných mimo App Store se totiž s tou, která probíhá v App Store z hlediska bezpečnosti nedá srovnávat. O to zajímavější bude, jaký rozmach nyní emulátory v App Store zažijí. 

Dnes nejčtenější

.