Zavřít reklamu

V nadcházejících týdnech bychom se od Applu neměli dočkat jen představení nových iPadů Air a Pro, ale taktéž odhalení nové generace jeho oblíbených sluchátek. Nebude se však jednat o AirPods, ale o náhlavní model Solo4 z dílny společnosti Beats, kterou Apple před lety koupil s tím, že její sluchátka následně začal osazovat svými technologiemi a de facto z nich tedy učinil alternativu k AirPods s jiným designem. Co přesně nová sluchátka Beats Solo4 přinesou?

Jak již název napovídá, model Solo4 bude nástupcem oblíbených Solo3, která Apple představil již v roce 2016. Jelikož je tato modelová řada oblíbená mimo jiné pro svůj ikonický design, Apple jej má pozměnit jen nepatrně například skrze nové barevné varianty. Hlavní změny této modelové řady se podle informací portálu 9to5mac odehrají „pod kapotou“, jelikož se u sluchátek počítá například s výrazným vylepšením zvuku s podporou technologie Dynamic Head Tracking pro prostorový zvuk. O vylepšení zvuku by se pak měly postarat přepracované 40mm měniče, které mají posluchačům nabídnout lepší čistotu i zvukový rozsah. Chybět nebude ani podpora bezztrátového zvuku ve vysokém rozlišení, který si bude možné vychutnat přes nový USB-C port, ale taktéž 3,5mm jack, který bude u sluchátek zachován.

Co se týče výdrže baterie, sluchátka si mají mezigeneračně polepšit o dobrých 10 hodin a jejich výdrž tak poposkočí na úctyhodných 50 hodin. K dispozici bude taktéž podpora rychlonabíjení, která umožní za 10 minut nabíjení dodat sluchátkům energii na dalších 5 hodin přehrávání hudby. O maximální pohodlí při nošení se nicméně nemá starat jen perfektní výdrž baterie, ale taktéž speciální UltraPlush náušníky, které se mají perfektně přizpůsobit uším posluchače a díky tomu mu tak poskytnout maximální pohodlí. 

Vylepšeních však dorazí u sluchátek mnohem víc. Apple u nich nasadil například i Bluetooth 5.3, vylepšené mikrofony či odlehčené materiály, díky kterým budou sluchátka vážit pouhých 217 gramů. Samozřejmostí je pak u nich i nadále podpora skládání, díky čemuž tak nebude problém je snadno převážet například v batohu a tak podobně. A cena? Ta možná potěší ze všeho nejvíce. Apple se totiž rozhodl nezdražovat a Solo4 prodávat za cenu, kterou si účtuje za 199,99 dolarů, u nás pak 5490 Kč. K představení by mělo dojít 2. května s tím, že jako již tradičně bude provedeno skrze tiskovou zprávu na oficiálním webu Beats. Portál 9to5mac měl nicméně veškeré informace výše získat z oficiálních tiskových materiálů, takže se dá s trochou nadsázky říci, že představení je vlastně již za námi a teď se čeká už je na start prodejů.

Dnes nejčtenější

.