Zavřít reklamu

Jak z fotek na iPhonu odstranit údaje o poloze? Všimli jste si někdy, že se po přejetí prstem nahoru na fotce z iPhonu zobrazí mapa? Je to proto, že fotky obsahují skryté informace nazývané metadata, které zahrnují vaši polohu. I když to může být užitečné pro organizaci fotek ve fotogalerii vašeho iPhonu, může se na druhou stranu jednat o problém z hlediska soukromí.

Za zobrazení údajů o poloze a dalších okolnostech pořízení fotografie jsou zodpovědná takzvaná metadata. Představte si je jako tajný štítek přiložený k vašim fotkám. Obsahuje podrobnosti jako datum pořízení, nastavení fotoaparátu a nejdůležitější je vaše poloha. Tyto informace pomáhají aplikacím organizovat vaše fotky, ale mohou také odhalit, kde jste se nacházeli, když jste fotku pořídili. I když je pohodlné najít fotky podle polohy, může to představovat riziko pro soukromí. Někdo s přístupem k vašim fotkám by mohl potenciálně použít metadata k zjištění, kde bydlíte, pracujete nebo trávíte čas.

Jak odstranit data o poloze z vašich fotek z iPhonu:

  • Spusťte nativní aplikaci Fotky a vyberte fotku, kterou chcete upravit.
  • Přejeďte prstem nahoru po fotce nebo klepněte na ⓘ  v pravém dolním rohu.
  • Pod fotkou vyhledejte mapu. Klepněte na ni a poté vyberte Bez polohy.

Tímto způsobem můžete z fotografie v galerii vašeho iPhonu kompletně odstranit data o poloze. Pokud je chcete odstranit pouze u sdílené fotografie, klepněte na ikonku sdílení a poté klepněte na Volby v horní části displeje. V sekci Zahrnout pak jednoduše deaktivujte položku Místo.

Dnes nejčtenější

.