Zavřít reklamu

Čas nelze zastavit, přestože bychom si to u některých lidí jistojistě přáli. Pro fanoušky Applu je bezesporu jedním z takových lidí dlouholetý „srdcař“ Dan Riccio, který se za více než 25 let působení v Applu podílel na řadě úžasných projektů. Nyní však jeho cesta ve společnosti pomalu končí, tedy alespoň podle zdrojů velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana z Bloombergu. 

Zdroje Gurmana pocházející přímo z Applu tvrdí, že Riccio již svým kolegům oznámil, že se brzy chystá do důchodu a jeho působení v Applu tak již nebude dlouho trvat. Jedná se přitom o velmi velkou ztrátu, minimálně tedy morální. Riccio byl totiž vedoucím týmů při navrhování takřka všech důležitých projektů za poslední roky. 

Dan Riccio Yahoo Finance

Poté, co v roce 1998 nastoupil do Applu jako vedoucí týmu produktového designu se v roce 2010 stal viceprezidentem hardwarového inženýrství pro iPad a v roce 2012 se pak stal viceprezidentem hardwarového inženýrství jako takového. V roce 2021 jej však na této pozici vystřídal John Ternus, aby Ricciovi „uvolnil ruce“ pro vývoj zcela nového projektu, kterým neměl být nic jiného než headset Vision Pro. A jelikož je ten již zdárně dokončen, tedy alespoň v první generaci, úkol Roccia je u konce. 

Jelikož má Daniel Riccio na Apple a jeho zaměstnance stále velký morální dopad, jelikož se za roky svého působení ve společnosti stal pro mnohé zaměstnance neuvěřitelně zkušenou autoritou, ke které vzhlíží, je třeba jeho odchod co nejlépe naplánovat a společnost na něj připravit. Vedení Applu proto již na celém scénáři odchodu pracuje, aby vše proběhlo co možná nejsnáze. 

Dnes nejčtenější

.